Aνοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2007 10:35

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της BP Plc, της Total SA και της Rio Tinto Group, μετά τη διαπραγμάτευση του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα φέτος, σε συνδυασμό με την άνοδο του χαλκού για τέταρτη ημέρα.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index σημείωσε άνοδο, φθάνοντας στις 374,82 μονάδες στις 8:14 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Ο Stoxx 50 και ο Euro Stoxx 50, σημείωσαν άνοδο 0,6%.

Το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε πάνω από τα 62 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, καθώς η σύλληψη 15 Βρετανών ναυτών και πεζοναυτών, τόνωσε τις ανησυχίες για τις προμήθειες από τη Μέση Ανατολή.

Το πετρέλαιο αναρριχήθηκε χθες 1%, φθάνοντας στα 62,91 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Τα συμβόλαια άγγιξαν τα 63,30 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα ημερήσια επίπεδα για μελλοντικά συμβόλαια από τις 20 Δεκεμβρίου του 2006.

Ο χαλκός στη Σαγκάη σημείωσε άνοδο για τέταρτη ημέρα, διευρύνοντας την υψηλότερη άνοδο τριών μηνών, καθώς η συνεχιζόμενη μείωση των παγκοσμίων αποθεμάτων σηματοδότησε τη βελτίωση της ζήτησης για το βιομηχανικό μέταλλο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή αγωγών και καλωδίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα