Εως το Μάιο οι συμβάσεις για το «Ψηφιακό Μέλλον» ύψους 155 εκατ. €

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2007 11:37

Ακόμα δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις για το πρόγραμμα «Ψηφιακό Μέλλον» ύψους 155 εκατ. €, απάντησε η Επίτροπος Ντανούτα Χούμπνερ απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο ευρωβουλευτής ζητούσε να πληροφορηθεί την πορεία υλοποίησης του μεγάλου έργου των ευρυζωνικών καθώς και του Πρόγραμματος «Ψηφιακό Μέλλον» τα οποία αποτελούν τμήμα του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Απαντώντας η Κομισιόν αναφέρει ότι όσον αφορά το Πρόγραμμα «Ψηφιακό Μέλλον», η πρόσκληση για υποβολή επενδυτικών προτάσεων έληξε τον Οκτώβριο 2006 και ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαβιβάστηκαν στην Επιτροπή, οι ελληνικές αρχές αναμένουν την υπογραφή των συμβάσεων μέχρι την άνοιξη του 2007».

Αντίθετα όσον αφορά στο έργο των ευρυζωνικών που εφαρμόζεται σε επτά γεωγραφικά τμήματα της χώρας, η κ. Χούμπνερ χωρίς να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία για την μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης του, περιορίζεται σε ένα μείγμα επιφύλαξης και ευχών και σημειώνει ότι ο ρυθμός με τον οποίο εφαρμόζεται το έργο «δύναται να επιτρέψει την ολοκλήρωσή του μέχρι τέλους της τρέχουσας περιόδου προγραμματισμού των διαρθρωτικών ταμείων (31 Δεκεμβρίου 2008)».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα