Η αυστραλιανή Qantas ελπίζει σε επανέναρξη των ταξιδιών ως τα Χριστούγεννα

1,83 δισ. δολάρια οι ετήσιες απώλειες προ φόρων
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 12:52
UPD:12:53
REUTERS/Loren Elliott

Ο αυστραλιανός αερομεταφορέας Qantas αναμένει ότι οι διεθνείς πτήσεις προς τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και μέρη της Ασίας θα ξαναρχίσουν μέχρι τα Χριστούγεννα, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος Άλαν Τζόις. Από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της για τους περισσότερους ξένους επισκέπτες και απαγόρευσε στους κατοίκους να φύγουν εκτός αν είχαν βάσιμους λόγους.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση. Οι άνθρωποι δεν θέλουν άλλα Χριστούγεννα όπου είναι απομονωμένοι από τις οικογένειές τους, πόσο μάλλον διεθνώς, αλλά επίσης στην Αυστραλία », δήλωσε ο Τζόις στο CNBC.

Η άνοδος των τοπικών κρουσμάτων Covid-19 τους τελευταίους μήνες ανάγκασε τις πολιτείες να εντείνουν τους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στα διακρατικά ταξίδια και την παραμονή στο σπίτι σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Ο Τζόις είπε ότι η Qantas σχεδιάζει τις δραστηριότητές της με την πεποίθηση ότι οι δύο πιο πολυπληθείς πολιτείες της Αυστραλίας - η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτώρια - θα άρουν τους περισσότερους περιορισμούς στα σύνορά τους στην υπόλοιπη χώρα έως την 1η Δεκεμβρίου.

Όπως οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, η Qantas δέχτηκε πλήγμα καθώς η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε σε σχεδόν ολική κατάρρευση της ζήτησης αεροπορικών ταξιδιών.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών αναδιάρθρωσης πέρυσι, ο αερομεταφορέας αναγκάστηκε να απολύσει σχεδόν 10.000 άτομα από συνολικό εργατικό δυναμικό περίπου 32.000 εργαζομένων πριν από την πανδημία, δήλωσε ο Τζόις στο CNBC.

Τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν δείχνουν πως η εταιρεία παρουσίασε ετήσιες απώλειες προ φόρων στα 1,83 δισ. δολάρια Αυστραλίας (1,12 δισ. ευρώ), για το έτος που ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιουνίου και δεν περιλαμβάνει τις νεότερες απώλειες, λόγω του lockdown στο Σίδνεϊ. Τα έσοδα του ομίλου ήταν 5,93 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, μειωμένα κατά 58% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. H μετοχή της εταιρείας σημειώνει κέρδη 3,5% στις διεθνείς αγορές σήμερα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα