Πρόστιμο 100.000 σε τυροκομική επιχείρηση

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2007 17:06

Στην επιβολή του ανώτατου προστίμου, ύψους 100.000 ευρώ, στην επιχείρηση S.H.M. Hellas ΑΕΒΕ, Τρόφιμα - Συσκευασίες (Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου), προχωρεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και παράλληλα αποστέλλει το πρακτικό ελέγχου του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος στον Εισαγγελέα Μαγνησίας, στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) και στον ΕΦΕΤ.

Διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω επιχείρηση, ενώ αγοράζει τυρί «πρόβειο» ΠΛΕΞΙΔΑΣ - ΒΙΟΓΑΛ Ο.Ε., το ανασυσκευάζει σε διάφορες συσκευασίες και στα βιβλία της το παρουσιάζει σαν παραγωγή προϊόντος «200 γραμμάρια ΠΡΟΒΕΙΟ COOP). Στην πραγματικότητα, όμως, το προϊόν συσκευάζεται σε φιλμ, το οποίο γράφει ΦΕΤΑ σε διάφορες γλώσσες και με διάφορα ονόματα (GREEK FETA CHEESE, FILOS FETA κ.λ.π.).

Στη συσκευασία του προϊόντος «GRECO ΤΥΡΟΠΑΤΑΤΑ 120 γραμ.» αναγράφεται ως συστατικό «ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ 75%», ενώ από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι για την παραγωγή του προϊόντος αναλώθηκε ως πρώτη ύλη «ΠΡΟΒΕΙΟ ΠΛΕΞΙΔΑΣ - ΒΙΟΓΑΛ ΟΕ» και όχι Φέτα.

Το σύνολο της παραγωγής των παραπάνω προϊόντων «FETA» διατίθεται στον πελάτη P.H. Alimentation Trading LTD, με έδρα την Κύπρο, η οποία τα μεταπωλεί σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τρίτες Χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα