Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007 08:12

* ΕΞΠΡΕΣ: "Η διάρκεια πιστώσεων 167 ημερών βρόχος στην αγορά. Τετραπλάσιο χρόνο εξόφλησης αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σε σχέση με τις ευρωπαϊκές".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έσβησαν... τα κέρδη της ΔΕΗ. Στα 22 εκατ. ευρώ από τα 322 εκατ. του 2004. Με ζημίες κλείνει το πρώτο τρίμηνο του 2007, σύμφωνα με τους αναλυτές".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Πετρέλαιο, αέριο και εισαγωγές "ροκάνισαν" τα κέρδη της ΔΕΗ. Κατά 83% υποχώρησε το 2006 η κερδοφορία, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 11%".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέες "αιχμές" στην υπόθεση με τα ομόλογα των Ταμείων. Για "άπληστους χρηματιστές και ανίδεες διοικήσεις" μιλάει ο κ. Αλογοσκούφης".

Ομόλογα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Είναι σαφές ότι κάποιοι άπληστοι χρηματιστές εκμεταλλεύονταν ανίδεες διοικήσεις Ταμείων και τους διοχέτευαν ομόλογα τα οποία είχαν κινδύνους που πιθανόν δεν γνώριζαν οι διαχειριστές των Ταμείων". Τη δήλωση αυτή έκανε χθες από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, δίνοντας νέα διάσταση στην υπόθεση των ομολόγων".

ΔΕΗ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ σημειώνει ότι "Παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών της ΔΕΗ κατά 11,6% στη χρήση 2006 τα κέρδη υποχώρησαν δραματικά στα 22,1 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της επιχείρησης το αποδίδει σε εξωγενείς παράγοντες (όπως η αύξηση των διεθνών τιμών των καυσίμων). Οι προβλέψεις όμως και για το 2007 είναι δυσοίωνες και όλοι προεξοφλούν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα