Μυτιληναίος: Απορρόφηση της Αλουμίνιον και της Δέλτα Project

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007 10:43
UPD:10:50

Την έναρξη εταιρικών αναδιαρθρώσεων αποφάσισε η διοίκηση του Ομίλου Μυτιληναίος, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία του oμίλου στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ισπανική Endesa.

Συγκεκριμένα, τα διοικητικά συμβούλια των Mυτιληναίος Α.Ε. – Ομιλος Επιχειρήσεων, Αλουμίνιον της Ελλάδος ΒΕΑΕ, Δέλτα Μηχανολογικός Εξοπλισμός αποφάσισαν:

- την έναρξη συγχώνευσης δι’ απορρόφησης της Αλουμίνιον και της Δέλτα από τη Μυτιληναίος

- την απόσχιση των κλάδων παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και παραγωγής, κατασκευής και εμπορίας αλουμίνας, αλουμινίου μεταλλευτικών υλικών και μετάλλων της Αλουμίνιον και εισφοράς τους σε 100% μη εισηγμένες θυγατρικές εταιρείες της.

Σχέσεις ανταλλαγής

Οι μέτοχοι της Αλουμίνιον προτείνεται να ανταλλάξουν τις μετοχές τους με μετοχές της Μυτιληναίος με σχέση ανταλλαγής μίας (1) κοινής μετοχής της Αλουμίνιον προς 0,3954 κοινή μετοχή της Μυτιληναίος.

Οι μέτοχοι της Δέλτα προτείνεται να ανταλλάξουν τις μετοχές τους με μετοχές της Μυτιληναίος με σχέση ανταλλαγής μίας (1) κοινής μετοχής της Δέλτα προς 0,1888 κοινής εισηγμένης μετοχής της Μυτιληναίος.

Οι προτεινόμενες σχέσεις ανταλλαγής αντανακλούν τα κλεισίματα όλων των εταιρειών της τελευταίας συνεδρίασης του ΧΑ της 27.03.2007, οι οποίες εμπίπτουν στο εύρος τιμών των εσωτερικών αποτιμήσεων.

Τα διοικητικά συμβούλια των τριών εισηγμένων μετασχηματιζόμενων εταιρειών αποφάσισαν σύμφωνα με το νόμο να διορίσουν από κοινού την NBGI, EFG EUROBANK και ΑLPHA BANK, οι οποίες θα αποτιμήσουν τις συγχωνευόμενες εταιρίες και θα γνωμοδοτήσουν και θα επαληθεύσουν για το δίκαιο και εύλογο επί της ανωτέρω σχέσεως ανταλλαγής των μετοχών.

Όλοι οι μετασχηματισμοί που αποφασίστηκαν από τα οικεία Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών θα φέρουν ως ημερομηνία αφενός ισολογισμού μετασχηματισμού για τη συγχώνευση και αφετέρου λογιστικής κατάστασης μετασχηματισμού για τις αποσχίσεις την 31.3.2007 και θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2166/1993, άρθρων 69 επ. του κ.ν. 2190/1920 και εν γένει της εμπορικής νομοθεσίας.

Η ολοκλήρωση των ανωτέρω μετασχηματισμών τελεί υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των τριών εταιρειών που αναμένεται να να αποφασίσουν εντός του β΄ εξαμήνου του 2007 και την αίρεση της κατά νόμο λήψεως όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μυτιληναίος, με την υλοποίηση των μετασχηματισμών προσδοκάται λειτουργική ευελιξία και αυτοτέλεια δραστηριότητας των εταιρειών του Ομίλου καθώς επίσης επιτυγχάνονται μεγάλες οικονομίες κλίμακας οι οποίες θα ενισχύσουν την κερδοφορία του και κατ’ επέκταση στα οφέλη των μετόχων του, ενώ η συνένωση του έμψυχου δυναμικού, των κεφαλαίων και της τεχνογνωσίας καθιστά τον Ομιλο Μυτιληναίος ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σε διεθνές επίπεδο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα