ABN Αmro: Πίεση απόρριψης της πρότασης της TCI για διάλυση

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007 12:33

ΠΙΕΣΗ στους μετόχους να απορρίψουν τα αιτήματα για διάλυση της μεγαλύτερης ολλανδικής τράπεζας, απηύθυνε η ABN Amro Holding NV, λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την Barclays Plc ενδέχεται να ναυαγήσουν.

Χωρίζοντας την τράπεζα και πουλώντας τα κομμάτια της απλά για τον σκοπό της δημιουργίας αποδόσεων σε μετρητά βραχυπρόθεσμα, δεν θα αποφέρει την καλύτερη δυνατή αξία μακροπρόθεσμα στους μετόχους, είπε σήμερα η τράπεζα που εδρεύει στο Αμστερνταμ, η οποία εισηγήθηκε στους μετόχους να ψηφίσουν κατά της διάλυσής της κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων στις 26 Απριλίου.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Rijkman Groenink, απορρίπτει τις εκκλήσεις του κεφαλαίου επιχειρηματικού ρίσκου TCI Fund Management με έδρα το Λονδίνο να διαχωρίσει την τράπεζα, ενώ παράλληλα επιδιώκει την πιθανή εξαγορά της από την Barclays, την Τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας. Η TCI εξετάζει την ατζέντα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ABN Amro και δεν σχεδιάζει να κάνει κάποιο σχόλιο στην παρούσα φάση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της, Paul Kaju.

Οι μετοχές της ABN Amro υποχώρησαν 32 σεντς, ποσοστό 15, φθάνοντας στα 32,02 ευρώ η μία στις 11:10 π.μ. στο Αμστερνταμ, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 61,1 δισ. ευρώ (81,5 δισ. δολ.). Φέτος οι μετοχές της τράπεζας έχουν σημειώσει άνοδο 32%.

Σήμερα η ABN Amro επανέλαβε την πρόβλεψή της για τα ετήσια κέρδη, εξαιρουμένων των έκτακτων εσόδων, για αύξηση στα 2,30 ευρώ ανά μετοχή φέτος, από 2,02 ευρώ το 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα