Γ. Αλογοσκούφης: Θετικές οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007 18:31
UPD:18:45

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις των επιτελών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την ελληνική οικονομία.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΝΤ Ροντρίγκο Ράτο, στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί από σήμερα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι το το ΔΝΤ αναγνωρίζει την πολύ μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή την οποία έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία, παρουσιάζοντας παράλληλα πολύ υψηλή ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, που ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής που πέτυχε σε όλους τους στόχους που είχε θέσει.

Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι υπάρχει ακόμη πρόοδος που πρέπει να γίνει αναφορικά με την δημοσιονομική προσαρμογή, ώστε να φθάσουμε σε ισοσκελισμένους ή ελαφρά πλεονασματικούς προϋπολογισμούς μέχρι το 2012. Υπάρχει το ζήτημα του ασφαλιστικού, για το οποίο θα γίνει διάλογος, και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, ο οποίος επισήμανε στους επιτελείς του ΔΝΤ ότι θα συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, βάσει του κυβερνητικού προγράμματος, καθώς και η περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο κ. Αλογοσκούφης θα συναντήσει αργότερα τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Πολ Γούλφοβιτς και θα μιλήσει στο έκτο ετήσιο επιχειρηματικό συνέδριο που διοργανώνει το American Hellenic Institute για την περαιτέρω ενδυνάμωση των ελληνοαμερικανικών επιχειρηματικών σχέσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα