Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007 07:02

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Tony Blair ενέτεινε τις διπλωματικές πιέσεις στο Ιράν να απελευθερώσει τους 15 Βρετανούς ναύτες και πεζοναύτες, αυξάνοντας την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Χθες η κυβέρνησης της Βρετανίας πάγωσε τους διπλωματικούς δεσμούς της με το Ιράν και επεδίωξε τη βοήθεια των συμμάχων, τονώνοντας τις εικασίες ότι έγινε επιχείρηση απελευθέρωσης των 15 ναυτών και πεζοναυτών στις 23 Μαρτίου. Η Βρετανία πρέπει να παραδεχθεί ότι οι 15 μπήκαν στα ιρανικά χορικά ύδατα πριν απελευθερωθούν, δήλωσε χθες στο Associated Press ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Manouchehr Mottaki.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαΐου διαπραγματεύθηκε στα 63,99 δολ. το βαρέλι, 9 σεντς χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 10:29 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, σημείωσε άνοδο 1,8%, φθάνοντας στα 64,08 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 11 Σεπτεμβρίου, αφού νωρίτερα αναρριχήθηκε στα 64,96 δολ. το βαρέλι, μετά τη δήλωσεη της Βρετανίας για πάγωμα των κλασσικών δεσμών με τους Ιρανούς αξιωματούχους.

Χθες οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν από τα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας, μετά την έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ που έδειξε ότι τα αποθέματα της βενζίνης υποχώρησαν λιγότερο των προβλέψεων, καθώς οι εισαγωγές κινήθηκαν ανοδικά και τα διϋλιστήρια αύξησαν την παραγωγή τους για Τρίτη εβδομάδα.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Απριλίου διαπραγματεύθηκε στα 65,88 δολ. το βαρέλι, 10 σεντς υψηλότερα στο ICE Futures του Λονδίνου στις 10:25 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα