3i Group: Σχέδια επιστροφής 1,6 δισ. δολ. στους επενδυτές

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007 10:13

ΣΧΕΔΙΑ να επιστρέψει 800 εκατ. λίρες στερλίνες (1,6 δισ. δολ.) στους μετόχους της κάνει η 3i Group Plc, η μεγαλύτερη εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία εξαγορών, την τρίτη κατά σειρά επιστροφή κεφαλαίων σε πολλά χρόνια, μετά την αύξηση της ρευστότητας από την πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Η 3i κέρδισε 1,95 δισ. λίρες από την πώληση περιουσιακών στοιχείων τους 11 μήνες που έληξαν τον Φεβρουάριο, έναντι 1,8 δισ. λιρών την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Λονδίνο. Η 3i πούλησε περιουσιακά στοιχεία στην εταιρεία εξοπλισμού διΰλισης, Vetco Gray Inc. και στην CH4 Energy Ltd. που παράγει πετρέλαιο και αέριο σε πετρελαιοπηγές στη Βόρεια Θάλασσα.

Η 3i επενδύει σε νέες εταιρείες που υπόσχονται ταχεία ανάπτυξη και κάνει επιθετικές εξαγορές. Η εταιρεία επέστρεψε 1 δισ. λίρες σε επενδυτές κατά τις δύο προηγούμενες οικονομικές χρήσεις, καθώς ο ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών επενδύσεων ώθησε στα ύψη τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, καθιστώντας τις πωλήσεις πιο ελκυστικές. Οι νέες επενδύσεις αυξήθηκαν 35% φθάνοντας στο 1,6 δισ. λίρες.

Οι μετοχές της 3i, οι οποίες σημείωσαν πέρυσι άνοδο 20%, απώλεσαν χθες 6 πένες, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 1.140 πένες η μία στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 5,3 δισ. λίρες στερλίνες.

Η 3i συμφώνησε να αγοράσει την Enterprise Plc, μία βρετανική εταιρεία που τοποθετεί αγωγούς για εταιρείες κοινής ωφελείας, προς περίπου 486 εκατ. λίρες αυτήν την εβδομάδα. Τα κεφάλαια από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων δεν περιλαμβάνουν τα έσοδα 267 εκατ. λιρών από την πώληση των χώρων στάθμευσης σε αεροδρόμια, σταθμούς και εμπορικά κέντρα της National car Park, νωρίτερα αυτόν τον μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα