Lloyd's: Επιστροφή στην κερδοφορία μετά τη μείωση των απαιτήσεων

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007 12:25

ΣΤΗΝ κερδοφορία επέστρεψαν το 2006 οι Lloyd's του Λονδίνου, η μεγαλύτερη ασφαλιστική αγορά στον κόσμο, αποτέλεσμα των χαμηλότερων απαιτήσεων και των υψηλότερων δεικτών για κάλυψη από φυσικές καταστροφές.

Πέρυσι, τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 3,7 δισ. λίρες στερλίνες (7,3 δισ. δολ.) έναντι ζημιών 103 εκατ. λιρών το 2005, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site τους. Οι δείκτες για κάλυψη από κινδύνους σε περιοχές που πλήττονται από τυφώνες αυξήθηκαν ενώ οι αντίστοιχοι στις ΗΠΑ βρίσκονται υπό πίεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι Lloyd's που ιδρύθηκαν πριν από 319 χρόνια, άρχισαν το 2005 την εφαρμογή προγράμματος και τον εκσυγχρονισμό και το έλεγχο του κόστους για τη διατήρηση των εργασιών που μετανάστευαν στη Βερμούδα, όπου οι φόροι και οι περιορισμοί είναι λιγότεροι. Οι Lloyd's, που αύξησαν τα ασφάλιστρα κατά 9,6% στα 16,4 δισ. λίλρες το 2006, θα χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικό σύστημα για όλες τις νέες απαιτήσεις στα τέλη του έτους και για τα ασφαλιστήρια μέχρι το τέλος του 2009, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.

«Δεν δημιουργούμε ηλεκτρονική αγορά», είπε σε συνέντευξή του ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Richard Ward, επισημαίνοντας ότι τώρα οι Lloyd's παράγουν το 1/5 των απαιτήσεων και το 1/4 των νέων ασφαλιστηρίων ηλεκτρονικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα