Στα χαμηλότερα τριών εβδομάδων ο κασσίτερος

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007 13:08

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων υποχώρησε ο κασσίτερος στο Λονδίνο, καθώς οι επενδυτές έκριναν ότι η άνοδος που είχαν σχέση με τα προβλήματα στις προμήθειες από την Ινδονησία, τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής του μετάλλου στον κόσμο, ήταν υπερβολικές. Ανοδικά κινήθηκε ο χαλκός και το νικέλιο.

Η παραγωγή κασσίτερου της Ινδονησίας θα μειωθεί 39% στους 90.000 τόνους φέτος, μετά τον περιορισμό λειτουργίας των παράνομων ορυχείων από την κυβέρνηση, σύμφωνα με την ITRI Ltd. νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο κασσίτερος σημείωσε άνοδο αυτόν τον μήνα στο Λονδίνο, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον από το 1989 καοι επενδυτές άδραξαν την ευκαιρία του ράλι για να μειώσουν τις τοποθετήσεις τους, σύμφωνα με τον Peter Kettle, επικεφαλής του τμήματος στατιστικής της ITRI που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο κασσίτερος για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange (LME), υποχώρησε 400 δολ., ποσοστό 2,9%, φθάνοντας στα 13.400 δολ. ο μετρικός τόνος στις 10:23 π.μ., τοπική ώρα. Νωρίτερα το μέταλλο υποχώρησε έως 700 δολ., ποσοστό 5,1%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τις 6 Μαρτίου.

Το μέταλλο που χρησιμοποιείται στη συγκόλληση ηλεκτρονικών, διαπραγματεύθηκε στα 14.600 δολ. στις 27 Μαρτίου, τα υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον από το 1989, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας σχεδιάζει να επιβάλλει ακόμη πιο σκληρούς κανόνες για την εξαγωγή και να καταγράψει όλες τις μεταλλουργίες, σε μια προσπάθεια να μειώσει την παράνομη παραγωγή. Η PT Koba Tin, η δεύτερη μεγαλύτερη μεταλλουργία της χώρας, ανέστειλε τις εξαγωγές τον μήνα που πέρασε μετά τη σύλληψη στελεχών της από την αστυνομία, που ερευνά παράνομες αγορές σιδηρομεταλλεύματος.

Στο LME, ο χαλκός σημείωσε άνοδο 40 δολ., φθάνοντας τα 6.700 δολ. ο τόνος, το αλουμίνιο σημείωσε άνοδο 5 δολ., στα 2.750 δολ. ο τόνος, το νικέλιο αναρριχήθηκε 600 δολ., στα 44.000 δολ. ο τόνος και ο μόλυβδος σημείωσε άνοδο 10 δολ., φθάνοντας στα 1.910 δολ. ο τόνος. Απώλειες 8 δολ., φθάνοντας στα 3.192 δολ. ο τόνος, σημείωσε ο ψευδάργυρος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα