Πιλάβιος: Δεν βρήκαμε μόνο ένα ομόλογο

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007 19:15

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διενεργεί ήδη ελέγχους για τα τελευταία πέντε χρόνια και διαπιστώθηκαν ανάλογες παραβατικές συμπεριφορές και σε άλλες χρηματιστηριακές εταιρείες τα προηγούμενα χρόνια, γνωστοποίησε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αλέξης Πιλάβιος. «Θα δράσουμε ταχύτατα και δεν θα διστάσουμε να κάνουμε το ίδιο που κάναμε με την "Ακρόπολις" Χρηματιστηριακή», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, επικαλούμενος το χρηματιστηριακό απόρρητο. «Δεν βρήκαμε μόνο ένα ομόλογο. Υπάρχουν και άλλα με διαφορά αγοράς-πώλησης πέραν της συνήθους. Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω. Είμαστε σε επαφή με τις δικαστικές αρχές», συμπλήρωσε.

Ακόμα, ο κ. Πιλάβιος επιτέθηκε στην «Ακρόπολις» Χρηματιστηριακή αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει θράσος να λέει ότι το ΤΕΑΔΥ έχει κέρδος από την επένδυση που έγινε». «Ο πρόεδρος της "Ακρόπολις" γνώριζε αρκετές μέρες πριν ότι διενεργείται έλεγχος στην εταιρεία του και ήξερε ότι υπήρχε σοβαρή πιθανότητα αναστολής της λειτουργίας της. Επομένως μπορούσε οποιαδήποτε μέρα να σηκώσει τα χρήματα αυτά», απάντησε ο κ. Πιλάβιος κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Αποστολίδη, να έχει "σηκώσει" 2,4 εκ. ευρώ από την εταιρεία.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Γιώργος Κουρής υποστήριξε ότι ο κυριότερος λόγος που θέλουν τα ΜΜΕ να τον φέρουν ως εμπλεκόμενο, είναι διότι «είμαι μάρτυρας κατηγορίας για τη δίκη της ΔΕΚΑ».

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης αν ήταν υποχρεωμένο το υπουργείο Οικονομικών να γνωρίζει για την επένδυση του ΤΕΑΔΥ, ο κ. Κουρής υπογράμμισε: «Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι ούτε σύμβουλος, ούτε ελεγκτής των ταμείων. Τα ενημερωτικά που παίρνουμε από όσα ταμεία υποχρεούνται να το κάνουν, είναι υπογεγραμμένα από τον αρμόδιο υπουργό Απασχόλησης».

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας διέψευσε ότι γνωρίζει τον κ. Παπαμαρκάκη, της North Asset Management στην οποία πούλησε η JP Morgan το ομόλογο των 280 εκ. ευρώ. «Δεν τον γνωρίζω ούτε φυσιογνωμικά», τόνισε ο κ. Δούκας.

«Τότε θα είναι γνωστός του κ. Αλογοσκούφη», σχολίασε η κα Βάσω Παπανδρέου προκαλώντας την αντίδραση του υφυπουργού Οικονομικών που σημείωσε: « Μα τι λογική είναι αυτή; Λέτε ό,τι θέλετε και όποιον πάρει ο χάρος. Είναι υπεύθυνη στάση αυτή;»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα