Κέρδη σημειώνει ο χαλκός στη Σαγκάη

Μετά τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007 07:34

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν τα συμβόλαια του χαλκού στη Σαγκάη, περιορίζοντας τις απώλειες δύο ημερών, οδεύοντας να σημειώσουν άνοδο για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς η καλύτερη των προβλέψεων οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, βελτίωση την προοπτική ζήτησης του βιομηχανικού μετάλλου.

Στις ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης χαλκού στον κόσμο, μετά την Κίνα, το ΑΕΠ αυξήθηκε 2,5% ετησίως το τελευταία τρίμηνο και οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν την εβδομάδα που πέρασε κατά 10.000, σύμφωνα με χθεσινή κυβερνητική ανακοίνωση.

Ο χαλκός για παράδοση τον Ιούνιο στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, σημείωσε άνοδο έως 990 γιουάν, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας σήμερα στα 62.800 γιουάν (8.113 δολ.) ο μετρικός τόνος και διαπραγματεύθηκε στα 62.590 γιουάν στις 9:44 π.μ., ώρα Σαγκάης. Τα συμβόλαια υποχώρησαν από τα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών τις δύο προηγούμενες ημέρες, μετά τη μείωση των πωλήσεων κατοικιών και της αβεβαιότητας για την προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Το μέταλλο για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange διαπραγματεύθηκε 0,7% υψηλότερα, φθάνοντας στα 6.800 δολ. ο τόνος στις 9:43 π.μ., ώρα Σαγκάης.

Τα αποθέματα του χαλκού που ελέγχονται από τα Χρηματιστήρια του Λονδίνου, της Ν. Υόρκης και της Σαγκάης, όδευαν να μειωθούν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις απώλειες που είχαν σημειώσει τον Σεπτέμβριο του 2006.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ έδειξε ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών μειώθηκαν τον Φεβρουάριο στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου επτά ετών. Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben S. Bernake, είπε ότι οι «αβεβαιότητα» για την προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ, αυξήθηκε περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο Λονδίνο το αλουμίνιο διαπραγματεύθηκε 0,1% χαμηλότερα, στα 2.778 δολ. ο τόνος στις 9:39 π.μ., ώρα Σαγκάης. Ο ψευδάργυρος σημείωσε άνοδο 1,6% φθάνοντας στα 3.250 δολ. ο τόνος.

Στη Σαγκάη το αλουμίνιο για παράδοση Ιουνίου, σημείωσε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στα 19.340 γιουάν ο τόνος στις 9:41 π.μ., τοπική ώρα. Στη Σαγκάη ο ψευδάργυρος για παράδοση Ιουλίου σημείωσε άνοδο για πρώτη ημέρα σε σύνολο τριών, σε ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 29.320 γιουάν ο τόνος στις 9:42 π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα