Texas Pacific: Σκέψεις για εξαγορά της Iberia προς 3,4 δισ. ευρώ

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007 10:19

ΣΚΕΨΕΙΣ να προσφέρει 3,4 δισ. ευρώ (4,5 δισ. δολ.) για την εξαγορά της Iberia Lineas Aereas de Espana SA, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ισπανίας, κάνει η εταιρεία επενδύσεων Texas Pacific Group.

Η τελευταία ζήτησε πληροφορίες για την αεροπορική εταιρεία, καθώς αυτή χάνει προσφορά 3,60 ευρώ ανά μετοχή, ανακοίνωσε σήμερα η Iberia με έδρα τη Μαδρίτη. Αυτή είναι 10% χαμηλότερη από την χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών της Iberia, στα 4 ευρώ η μία.

Το διοικητικό συμβούλιο της Iberia θα συναντηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες για το θέμα της παροχής πληροφοριών στην Texas Pacific, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα. Η Texas Pacific θα εξετάσει τα στοιχεία που ζήτησε μέσα σε 20 με 30 εργάσιμες ημέρες μετά την πρόσβασή τους σε αυτά και θα παρουσιάσει την προσφορά της μετά από 10 εργάσιμες ημέρες, είπε η Iberia.

Οι μετοχές της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας σημείωσαν φέτος άνοδο 45%, καθώς εικάζετο ότι η συμφωνία Ανοιχτοί Ουρανοί μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μπορεί να επισπεύσουν μια προσφορά για την εταιρεία. Σήμερα οι μετοχές της υποχώρησαν έως 12 σεντς, ποσοστό 3%, φθάνοντας στα 3,88 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν 2,3% χαμηλότερα, στα 3,91 ευρώ η μία στις 9:04 π.μ., στη Μαδρίτη, τοπική ώρα.

Η Texas Pacific αποτελεί μέρος της ομάδας που ηγείται η Macquarie Bank Ltd. για την εξαγορά ύψους 11,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (9 δισ. δολ. ΗΠΑ) της Qantas Airways Ltd., που απερρίφθη από τον μέτοχό της Balanced Equity Management την προηγούμενη εβδομάδα. Η απόρριψη απειλεί την εξαγορά, τη μεγαλύτερη στην αεροπορική βιομηχανία παγκοσμίως.

Η Ιberia επέλεξε την Morgan Stanley και την Goldman Sachs Group Inc. ως συμβούλους σε πιθανή εξαγορά, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. Στις 12 Μαρτίου η Iberia είπε ότι ενδέχεται να δώσει στοιχεία σε πιθανούς ενδιαφερόμενους για μία εμπορική συναλλαγή.

Ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Lufthansa AG, Stephan Gemkow, είπε στις 22 Μαρτίου ότι η αεροπορική εταιρεία έχει την ευθύνη να ελέγξει μια εξαγορά της Iberia.

H British Airways Plc, η Τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, μετά την Air France-KLM Group και την Lufthansa, κατέχει ήδη το 10% της Iberia, και μαζί οι εταιρείες διαχειρίζονται τους προορισμούς μεταξύ Βρετανίας και Ισπανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα