Γ. Αλογοσκούφης: Έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007 13:58
UPD:14:01

Πολύ μεγάλο αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – ιδίως στον τομέα της ενέργειας - διαπίστωσε κατά τις επαφές του στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Είναι ένας τομέας, δήλωσε ο υπουργός, «όπου η ελληνική οικονομία έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες τα επόμενα χρόνια και ως ένας δίαυλος - που θα συγκεντρώνει ενεργειακούς πόρους από την Ανατολή και θα τους διοχετεύει στη Δύση - και ως εσωτερική αγορά και ως αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε αρκετό ενδιαφέρον τα επόμενα χρόνια».

¶λλος ένας σημαντικός τομέας, όπως ανέφερε ο υπουργός, είναι εκείνος των μεταφορών, «διότι η Ελλάδα θα είναι εκ των πραγμάτων το κύριο διαμετακομιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Έχει τα δύο σημαντικότερα λιμάνια στην περιοχή – στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη – και θα υπάρξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη υπηρεσιών που σχετίζονται με το διαμετακομιστικό εμπόριο».

Σημαντικό ενδιαφέρον υπάρχει, επίσης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αλογοσκούφη, για τον τουρισμό, το real estate και τις τηλεπικοινωνίες.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν υπάρχει χώρος για αμερικανικά κεφάλαια στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, ο υπουργός απάντησε τα εξής: Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων είναι ανοικτό σε όλους. Σε μια ανοικτή οικονομία και σε μια οικονομία που λειτουργεί με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορεί να αποκλειστεί κανείς και δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να αποκλείσουμε αμερικανικό ενδιαφέρον για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε επίσης ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Μπερνς στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες θα διοργανωθεί ένα πολύ μεγάλο γεγονός και στην Αθήνα, με σκοπό την προώθηση της ελληνοαμερικανικής προσέγγισης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα