Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΕΡΓΑΣ

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007 15:57
UPD:16:01

Την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ΕΡΓΑΣ Α.Ε. από σήμερα, 30 Μαρτίου, αποφάσισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνεννόηση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Χ.Α., η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία λόγω επίσχεσης εργασίας του προσωπικού δεν είναι δυνατή η συλλογή των απαραίτητων στοιχείων προκειμένου να καταρτισθούν και δημοσιευθούν λογιστικές καταστάσεις της 31/12/2006.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΡΓΑΣ:

«Σε απάντηση του με αριθμ. πρωτοκόλλου 12484/28-3-2007 εγγράφου σας, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής :

1. Το ανεκτέλεστο έργο της εταιρίας ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 50.807.093 euro και αφορά τα έργα ΑΡΤΖΑΝ-ΚΙΛΚΙΣ του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ της ΠΑΘΕ και τα έργα των ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, για τα οποία όμως έχουν καταγγελθεί οι συμβάσεις από τον Κύριο των Έργων ΔΕΠΑΝΟΜ. Για το λόγο αυτό έχουμε προσφύγει στα Δικαστήρια, από τα οποία προσδοκούμε ότι θα δικαιωθούμε, όπως μας διαβεβαιώνουν οι νομικοί μας σύμβουλοι .

2. Η εταιρία στο παρόν στάδιο δεν δύναται να εισπράξει ποσά από το Δημόσιο λόγω έλλειψης της φορολογικής ενημερότητας.

3. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους της εταιρείας μας, που αφορούν κυρίως οφειλές προς την Δ.Ο.Υ. ΦΑΒΕ ΑΘΗΝΩΝ, ανέρχονται στο ποσό των 5.291.918,15 euro. Το ως άνω ποσό είχε ρυθμιστεί σε δόσεις, η ρύθμιση των οποίων απωλέσθη λόγω μη έγκαιρης είσπραξης από την ΦΑΒΕ των χρημάτων που είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από το Τ.Ε.Ι. Αθήνας, χρήματα τα οποία έχει ήδη κατασχέσει η ΦΑΒΕ και έχει κινηθεί με ένδικα μέσα, εναντίον του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, για την είσπραξή τους. Τ όσο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όσο και το Τ.Ε.Ι. Αθήνας, επικαλούνται αστήρικτες γραφειοκρατικές αιτιάσεις για την μη έγκαιρη πληρωμή. Σας υποβάλλουμε και το υποβληθέν, από 28/2/2007, αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο ζητούμε Φορολογική Ενημερότητα επικαλούμενοι τους ανωτέρω λόγους.

4. Ήδη η ΦΑΒΕ Αθηνών έχει ασκήσει ένδικα μέσα εναντίον του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την είσπραξη των χρημάτων αυτών. Δικάσιμος για την ανωτέρω ενέργεια της ΦΑΒΕ εναντίον του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων έχει ορισθεί η 17-04-2007.

5. Μετά την συζήτηση των ένδικων μέσων της ΦΑΒΕ που έχει ορισθεί για την 17/4/2007, η εταιρεία θα αποκτήσει Φορολογική Ενημερότητα και στην συνέχεια θα έχει την δυνατότητα να εισπράξει από το Δημόσιο εκτελεσμένες εργασίες των έργων που εκτελεί της τάξεως 4.000.000 euro και θα έχει την δυνατότητα να εξυπηρετήσει όλες τις άλλες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, οι οποίες δεν υπερβαίνουν τα 2.500.000 euro.

6. Σε ότι αφορά "τις άλλες πηγές εσόδων" σας γνωρίζουμε ότι η εταιρία έχει λαμβάνειν (α) το ποσό των 8.000.000 euro από την πώληση του Ξενοδοχείου ΑΚΡΟΠΟΛ ΠΑΛΛΑΣ, για το οποίο όμως έχουμε καταθέσει αγωγή διεκδικώντας πολύ μεγαλύτερα ποσά λόγω διαφυγόντων κερδών, τόκων κλπ. Η αγωγή αυτή εκδικάσθηκε την 18-1-2007 κα η εκτίμηση της Διοίκησης αλλά και των νομικών μας είναι ότι η αγωγή αυτή θα ευοδωθεί και (β) το ποσό των 4.000.000 euro από την Δ.Ε.Η., για το οποίο έχουμε καταθέσει αγωγή που θα εκδικασθεί στις 19/4/2007.

Λόγω των ανωτέρω προβλημάτων, η ταμειακή ρευστότητα της εταιρίας είναι πολύ περιορισμένη με αποτέλεσμα να οφείλονται στο προσωπικό της εταιρίας οι μισθοί Δεκεμβρίου 2006 και Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2007. Για το λόγο αυτό μέρος του προσωπικού της εταιρίας ( κυρίως εργοταξίων- λογιστηρίου ) έχουν κάνει επίσχεση εργασίας, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συλλογή όλων των απαιτούμενων στοιχείων, προκειμένου να καταρτισθούν και δημοσιευθούν οι λογιστικές καταστάσεις της εταιρίας της 31-12-2006».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα