Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2007 07:31

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η ένταση μεταξύ Βρετανίας και Ιράν για τη σύλληψη των Βρετανών ναυτών και πεζοναυτών ενδέχεται να διαταράξει τις προμήθειες αργού από τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής πετρελαίου της Μέσης Ανατολής.

Η Βρετανία καταδίκασε το απόσπασμα που μετέδωσε χθες η ιρανική κρατική τηλεόραση με τους Βρετανούς συλληφθέντες μπροστά από ένα χάρτη της περιοχής του Κόλπου, να περιγράφουν πώς και πού συνελήφθησαν. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημειώσει άνοδο 5,8% από τη σύλληψη των 15 Βρετανών ναυτών και πεζοναυτών από το Ιράν στις 23 Μαρτίου.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου διαπραγματεύθηκε στα 65,79 δολ. το βαρέλι, 8 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 12:05 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Στις 30 Μαρτίου τα συμβόλαια υποχώρησαν 16 σεντς, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 65,87 δολ. το βαρέλι, μετά το κλείσιμο την προηγούμενη ημέρα στα 66,03 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Σεπτεμβρίου. Οι τιμές αυξήθηκαν 5,8% την εβδομάδα που πέρασε και 7,9% το πρώτο τρίμηνο.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Μαΐου διαπραγματεύθηκε στα 68,15 δολ. το βαρέλι, 5 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures, στις 12:03 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα