China Netcom: Χαμηλότερη η αύξηση των κερδών

Εξ αιτίας του ανταγωνισμού από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2007 10:03

ΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ αύξηση κερδών από την είσοδό της στο Χρηματιστήριο εμφάνισε η China Netcom Group Corp. (Hong Kong) Ltd., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας τη χώρας, αποτέλεσμα της αύξησης του ανταγωνισμού από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 10,6 δισ. γιουάν (1,37 δισ. δολ.) από 10,5 δισ. γιουάν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Πεκίνο. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση στα 85,5 δισ. γιουάν από 83,8 δισ. γιουάν. Πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα κέρδη θα ήταν 10,8 δισ. γιουάν.

Η ανάπτυξη της δραστηριότητας μεγάλων ταχυτήτων στο Internet της Netcom απέτυχε να εξισορροπήσει τη μείωση των εσόδων σταθερής τηλεφωνίας της εταιρείας, όπου η ανάπτυξη περιορίστηκε, καθώς εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπως η China Mobile Ltd. και η China Unicom Ltd. απέσπασαν συνδρομητές. Η Netcom και η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της στην σταθερή τηλεφωνία China Telecom Corp. επιδιώκουν να επεκταθούν στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κινητής τηλεφωνίας αποκτώντας άδειες τρίτης γενιάς από την κυβέρνηση.

Συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών σύνδεσης, τα κέρδη υποχώρησαν στα 12,96 δισ. γιουάν, από 13,9 δισ. γιουάν, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 87,9 δισ. γιουάν από 87,2 δισ. γιουάν. Οι αμοιβές σύνδεσης σχετίζονται με την εφ’άπαξ αμοιβή σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας στο κύριο δίκτυο. Το 2001 η Κίνα σταμάτησε τις αμοιβές σύνδεσης οι οποίες είχαν εκχωρηθεί για 10 χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα