Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2007 10:13
UPD:10:37

Fortius Finance: «Η λήξη του α΄ 3μήνου, οι επικείμενες αργίες του Πάσχα των Ορθοδόξων και Καθολικών (φέτος συμπίπτουν) και οι μικτές τάσεις που επικρατούν στις διεθνείς αγορές αποτελούν παράγοντες υπέρ της αύξησης της ρευστότητας στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών. Η ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων του 12μήνου του 2006, θα οδηγήσει στη συνολική αξιολόγησή τους και στη συγκριτική αποτίμηση των εγχώριων εταιρειών με τις ομοειδείς ξένες.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα αρχικά (εξαιτίας της πτώσης των ασιατικών χρηματιστηρίων σήμερα το πρωί), με την ανάκαμψη του στη συνέχεια να εξαρτάται από την ανάκαμψη ή μη της ζήτησης στις δεικτοβαρείς μετοχές και δη σε αυτές του τραπεζικού κλάδου. Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο είναι η παραμονή του ΓΔ πάνω από τη στήριξη των 4.595 μονάδων.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί σήμερα στις εταιρείες που δημοσίευσαν αποτελέσματα το Σαββατοκύριακο, αλλά και στις Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, λόγω των αυριανών Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων των μετοχών τους και την αποκοπή των μερισμάτων για το 2006 (υπενθυμίζουμε ότι οι Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς έχουν ήδη διανείμει προμέρισμα)».

Praxis Securities: «Η επενδυτική κοινότητα, μετά την ολοκλήρωση των εταιρικών αποτελεσμάτων δωδεκαμήνου, εκτιμούμε ότι εστιάζει το ενδιαφέρον της πλέον, στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για το έτος χρήσης 2007, ενώ κατά τη σημερινή συνεδρίαση η τάση αναμένεται να δοθεί από τις κυριότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές».

Aspis Securities: «Μικτές τάσεις επικράτησαν στην εγχώρια αγορά την Παρασκευή, με κυριότερο χαρακτηριστικό τη συνέχιση των πιέσεων στη μετοχή της ΔΕΗ. Η εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει ανοδικά».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά την Παρασκευή πραγματοποίησε απώλειες με κύριο εκφραστή τις μετοχές του κλάδου τηλεπικοινωνιών. Η ολοκλήρωση των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για το 2006 άφησε θετικές εντυπώσεις και ήδη αποτελεί παρελθόν. Από σήμερα θα αρχίσουν να μας απασχολούν, πέρα από τις διεθνείς εξελίξεις, οι προβλέψεις για το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Αναμένουμε σταθεροποίηση στα παρόντα επίπεδα τιμών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα