Starwood: Παραιτήθηκε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής

Καθώς έχασε την υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2007 12:58

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, ανακοίνωσε η τρίτη μεγαλύτερη διαχειρίστρια ξενοδοχείων των ΗΠΑ, Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc., μετά την απώλεια της υποστήριξης του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

«Θέματα που αφορούν τον τρόπο της διοίκησης από αυτόν, μας οδήγησαν να χάσουμε την εμπιστοσύνη μας σε αυτόν», δήλωσε ο Stephen Quazzo, πρόεδρος της διοίκησης σήμερα σε ανακοίνωσή του. Ο Heyer, 54 ετών, θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον Bruce Duncan, όσο η εταιρεία ψάχνει για νέο CEO.

O Heyer διορίστηκε ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Starwood τον Οκτώβριο του 2004 αντικαθιστώντας τον ιδρυτή, Barry Sternlicht. Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Coca-Cola Co. το προηγούμενο έτος. Σήμερα η εταιρεία ξενοδοχείων επανέλαβε την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο του έτους, λέγοντας ότι θα τα επιτύχει ενώ ψάχνει για ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή.

Η Starwood περιορίζει τη δραστηριότητά της στο real estate για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στη διοίκηση ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένης για της περυσινής πώλησης 33 ακινήτων προς 3,63 δισ. δολ. στην Host Hotels & Resorts Inc.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πέρυσι άνοδο 19%, υστερώντας της ανόδου 38% των μετοχών της Hilton Hotels Corp., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ξενοδοχείων των ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη της χώρας είναι η Marriott International Inc.

Η Starwood έχει στην κυριότητά της ή λειτουργεί μέσω franchising 870 ξενοδοχεία με το σήμα της, συμπεριλαμβανομένων των St. Regis, Sheraton και Westin και παρουσιάζει άλλες αλυσίδες για να ανταγωνιστεί με τα Marriott και τα Hilton.

Την 1η Φεβρουαρίου η εταιρεία είπε ότι τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη το 2007 θα είναι 1,34 δισ. δολ. προσαρμοσμένα από την πώληση 22 ξενοδοχείων ή 1,37 δισ. δολ., χωρίς τις πωλήσεις τους. Τον Οκτώβριο του 2006 η Starwood είπε ότι τα Ebitda θα κυμανθούν από 1,36 δισ. δολ. έως 1,38 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης στις 26 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα