Πρόσκληση Αλογοσκούφη σε αυστραλιανούς επενδυτές

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2007 17:21
UPD:17:23

«Παρά τα χιλιάδες μίλια ωκεανού που χωρίζουν τις χώρες μας, οι επιχειρηματικές και οικονομικές σχέσεις μας σημειώνουν σταθερή πρόοδο. Ο τουρισμός και το εμπόριο αυξάνονται. Και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις. Οι αυστραλιανές εταιρείες μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα και να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια περιοχή που έχει σημαντικότατες αναπτυξιακές προοπτικές. Οι αυστραλιανές εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα και να διευρύνουν τη δραστηριότητά τους σε μια περιοχή με εξαιρετικές μελλοντικές προοπτικές. Η Ελλάδα αποτελεί τον ιδανικό επιχειρηματικό εταίρο για όλους όσοι επιδιώκουν να μετέχουν στην οικονομική πρόοδο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Τα παραπάνω τόνισε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε Ελληνοαυστραλιανό επιχειρηματικό συνέδριο στη Μελβούρνη, όπου και εγκαινίασε το "Ελληνικό Μουσείο" και τη γκαλερί "Ναυσικά Σταμούλη" σε κτήριο, που κάποτε οι χρυσωρύχοι πουλούσαν το χρυσό.

Τον χώρο αυτό απέκτησε ο ομογενής κροίσος της Μελβούρνης, Σπύρος Σταμούλης, και στέγασε το Ελληνικό Μουσείο και την γκαλερί στη μνήμη της κόρης του Ναυσικάς, που έφυγε σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Ο κ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε και με τον Υπουργό Οικονομίας της Πολιτείας της Βικτώρια John Brumby.

Το αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων ΑΑΡ αναφέρεται στην αναμενόμενη σύναψη διακρατικής συνταξιοδοτικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας και την επικείμενη επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Η Ελλάδα αποτελεί τον 54ο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Αυστραλίας σύμφωνα με τον Αυστραλιανό Ομιλο Βιομηχανίας. Την περίοδο 2005/6 η Ελλάδα έκανε εισαγωγές αξίας 109 εκ. αυστραλιανών δολαρίων και εξαγωγές αξίας $ 143 εκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα