Μετριάστηκαν οι απώλειες στη Wall Street μετά τα στοιχεία του Conference Board

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2001 20:59
UPD:21:00

Aπρόσμενη άνοδο εμφάνισε τον Ιανουάριο του 2001 η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται σε δείκτη - κλειδί του ερευνητικού ομίλου Conference Board που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Αναλυτικότερα, ο εν λόγω δείκτης, τον περασμένο Ιανουάριο σημείωσε ανέλπιστη άνοδο κατά 0,8% και διαμορφώθηκε στο 109,4, έναντι πτώσης 0,5% τον Δεκέμβριο του 2000, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με το Conference Board, δείχνει, ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει και δεν υπάρχει ενδεχόμενο ύφεσης στον ορίζοντα. Σημειώνεται, ότι ο εν λόγω δείκτης παρουσίαζε πτώση για τρεις συνεχείς μήνες και η άνοδος που παρουσίασε τον Ιανουάριο εξέπληξε τους αναλυτές.

Η ανακοίνωση των παραπάνω στοιχείων προκάλεσε μεταστροφή του κλίματος στα Χρηματιστήρια των ΗΠΑ με αποτέλεσμα λίγη ώρα μετά τόσο ο Nasdaq, όσο και ο Dow Jones, οι οποίοι κατέγραφαν έως εκείνη την ώρα σημαντικές απώλειες, να περάσουν σε θετικό έδαφος.

Αυτή την ώρα, πάντως, ο Νasdaq υποχωρεί κατά 0,19% και βρίσκεται στις 2.264,73 μονάδες, ενώ ο Dow Jones με πτώση της τάξεως του 0,24% έχει διαμορφωθεί στις 10.501,79 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα