Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 03 Απριλίου 2007 08:27

* ΕΞΠΡΕΣ: "Απεμπλοκή οικονομίας από τη σκανδαλολογία. Το ΕΒΕΑ ζητεί να πέσουν οι τόνοι για το ζήτημα των αποθεματικών των Ταμείων".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κύμα επιχειρηματικών deals. Ρεκόρ συμφωνιών σε Ελλάδα-εξωτερικό. Προβλέψεις για εξαγορά-σταθμό που θα υπερβεί το "φράγμα" των 100 δισ. δολ".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Αύξηση κερδών και... δανεικών. Τί δείχνει η δεύτερη ανάγνωση των ισολογισμών των εισηγμένων επιχειρήσεων".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στο στόχαστρο της Κομισιόν το εμπορικό μας έλλειμμα. Αλμούνια: Εάν δεν ήταν στην ΟΝΕ θα είχαν υποτιμήσει το νόμισμά τους".

Ισολογισμοί 2006

Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από μία δεύτερη ανάγνωση των ισολογισμών του 2006. Μπορεί τα αποτελέσματα α κινήθηκαν σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, χωρίς σημαντικές θετικές ή αρνητικές εκπλήξεις και η συνολική κερδοφορία να ικανοποίησε αναλυτές και επενδυτές, ωστόσο οι συνολικές υποχρεώσεις των εισηγμένων εταιρειών κατά την προηγούμενη χρήση αυξήθηκαν κατά 14,1%, σε σχέση με το 2005".

ΕΒΕΑ

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "Απεγκλωβισμό της οικονομίας από το πνιγηρό κλίμα που δημιουργεί η υπόθεση των αποθεματικών των Ταμείων ζητεί με παρέμβασή του το ΕΒΕΑ. "Η Δικαιοσύνη πλέον έχει τον πρώτο λόγο", επισημαίνει το Επιμελητήριο, που τονίζει ότι "είναι ανάγκη να πέσουν οι τόνοι και κυρίως να σταματήσουν όλες οι πλευρές να βγάζουν σχεδόν κάθε ημέρα καταδικαστικές αποφάσεις και να αφήνουν σκιές εναντίον ξένων και ελληνικών τραπεζών, στελεχών, χρηματιστηριακών εταιριών, ισοπεδώνοντας τους πάντες και τα πάντα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα