Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υπαλλήλων της ΕΤΕ στην Αιόλου

Τρίτη, 03 Απριλίου 2007 19:27
UPD:20:56

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής τράπεζας, στην οδό Αιόλου, καλεί αύριο τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ), με αφορμή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την απόφαση του πρόεδρου και διευθύνοντα σύμβουλου της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Αράπογλου να διακόψει το διαλόγο με τον ΣΥΕΤΕ.

Αιτία κατά τον εργοδότη, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ, είναι ότι «ο Σύλλογος Υπαλλήλων ζήτησε να αποσαφηνισθούν οι πτυχές της εξαγοράς της Finansbank από την δικαιοσύνη, ενώ στην περίπτωση της Π&Κ Χρηματιστηριακής έθεσε 16 ερωτήματα που παραμένουν ακόμη αναπάντητα.

Ο ΣΥΕΤΕ στην ανακοίνωση διερωτάται μεταξύ άλλων «πως θα εφαρμοσθεί η σύσταση του Διεθνούς Γραφείου Απασχόλησης για τη με διάλογο λύση του ασφαλιστικού της τράπεζας» μετά την «πρωτοφανή αυτή απόφαση» της διοίκησης της τράπεζας;

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου τόνισε ότι «είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση, με το σύνολο των μέτρων της, έχει ταχθεί στην υπηρεσία των ισχυρών εναντίον όλων των υπολοίπων Ελλήνων. Είναι αυτό που θα οδηγήσει την κυβέρνηση στην αναπότρεπτη ήττα της στις επόμενες εκλογές».

Αναφορικά με επιστολή του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. προς τη Διοίκηση της ΕΤΕ, για την επικουρική ασφάλιση νέων προσληφθέντων μετά την 1.1.2005, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας απέστειλε στο Σύλλογο απαντητική επιστολή, στην οποία τονίζεται ότι «με βάση τις διατάξεις του νόμου 3371/14.8.2005 που αφορούν την ασφάλιση του προσωπικού των Πιστωτικών Ιδρυμάτων, όσοι προσλαμβάνονται στα Πιστωτικά Ιδρύματα από 14 Ιουλίου 2005 και εφεξής ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (Ε.Τ.Ε.Α.Μ) και διέπονται από τη νομοθεσία του.

Αυτό ισχύει για όλους όσους προσλαμβάνονται από το 2005 και μετά, ανεξάρτητα αν έχουν προϋπηρεσία σε άλλη Τράπεζα ή αν θεωρούνται παλαιοί ασφαλισμένοι (έως 31.12.1992).

Μετά τα παραπάνω δε μένει αμφιβολία ότι οι εισφορές πρέπει να καταβάλλονται υποχρεωτικά στο Ε.Τ.Ε.Α.Μ.

Επομένως οι λόγοι της διαφωνίας σας, οι οποίοι πολλές φορές σας έχουν εξηγηθεί, δεν μπορεί να γίνουν δεκτοί από την Τράπεζα γιατί αντίκεινται στο νόμο.

Η Διοίκηση της Τράπεζας εξ αρχής ήθελε να έχει μόνον ουσιαστικούς και ειλικρινείς διαλόγους, με καλοπροαίρετους συνομιλητές. Οι ανακοινώσεις όμως και οι μηνυτήριες αναφορές, που ουσιαστικά πλήττουν την ίδια την Τράπεζα, δεν προάγουν το διάλογο, αλλά πλήττουν τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Συνεπώς, με τις ενέργειες και την εν γένει στάση σας εξέλιπαν οι προϋποθέσεις διαλόγου, αφού με δική σας πρωτοβουλία ως εκπρόσωποι των εργαζομένων επιλέξατε την επικοινωνία με τη Διοίκηση της Τράπεζας μέσω των Δικαστηρίων.

Η Διοίκηση λυπάται ιδιαίτερα για την εξέλιξη αυτή, δεδομένου ότι είχε την πρόθεση να βοηθήσει στην επίλυση των όποιων προβλημάτων. Η Τράπεζα δεν επιδιώκει τη διάλυση του Επικουρικού Ταμείου ούτε τη μείωση των συντάξεων των εργαζομένων ή το διαχωρισμό τους σε κατηγορίες. Επιθυμεί μόνο να συμμορφώνεται με το νόμο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα