Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές για δεύτερη ημέρα, μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και την απροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων κατοικιών, που τόνωσε την εμπιστοσύνη για την προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co. οδηγούσαν την άνοδο.

Κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Coles Group Ltd., μετά την προσφορά της Wesfarmers Ltd. και των εταιρειών επενδύσεων με επικεφαλής την Pacific Equity Partners, ύψους 19,7 δισ. δολ. (16 δισ. δολ.) εξαγορά ρεκόρ για αυστραλιανή εταιρεία.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωσε άνοδο 1,1%, φθάνοντας στις 146,04 μονάδες στις 10:43 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον δείκτη κινήθηκαν ανοδικά. Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,5%, φθάνοντας στις 17.504,89 μονάδες.

Σε επίπεδα ρεκόρ όδευαν να κλείσουν οι δείκτες στη Νότιο Κορέα, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία, ενώ στην Tαϊβάν ο Taiex όδευε να καλύψει όλες τις απώλειες από την πενθήμερη παγκόσμια πτώση των μετοχών που άρχισε τον Φεβρουάριο. Ανοδικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, μετά την υποχώρηση του αργού πετρελαίου κατά 2%, φθάνοντας στα 64,64 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τις 9 Μαρτίου. Στο μεταξύ ο δείκτης της National Association of Realtors για την υπογραφή συμφωνιών αγοράς παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ, αναρριχήθηκε 0,7% τον μήνα που πέρασε κατευνάζοντας τις ανησυχίες ότι η συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών θα ωθήσει χαμηλότερα την μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, αναρριχήθηκε 4,2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 13 Φεβρουαρίου. Ο χαλκός σημείωσε άνοδο 3,8% και το νικέλιο κέρδισε 6,6%. Στη Ν. Υόρκη ο χαλκός κέρδισε 4,3%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα