Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2007 08:16

* ΕΞΠΡΕΣ: "Ταχύτερες μεταρρυθμίσεις προτείνουν οι τραπεζίτες. ¶νοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, λύση ασφαλιστικού και απελευθέρωση αγορών".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καίνε" τα επισφαλή δάνεια. Το 6% αδυνατεί να πληρώσει τις δόσεις. Διπλάσια τα μη εξυπηρετούμενα χρέη σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ευρώπη".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Το τροπάριο των τραπεζιτών για μεταρρυθμίσεις, για επισφαλή δάνεια και φιλόδοξα σχέδια. Παρασκήνιο και επισημάνσεις από τις γενικές συνελεύσεις Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Καταλογίζουν ευθύνες στα Ταμεία για τα ομόλογα. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους αναλύει την πώληση ειδικών τίτλων".

Ομόλογα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Ευθύνες στα Ταμεία για τα "δομημένα" ομόλογα αποδίδει εμμέσως πλην σαφώς ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, τονίζοντας ότι "τα συγκεκριμένα ομόλογα εκδίδονται με τη μορφή που επιθυμούν οι τελικοί επενδυτές ή οι σύμβουλοί τους" και εγκρίνονται εφόσον συμφέρουν το Δημόσιο".

Επισφαλή δάνεια

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "Σε βραδυφλεγή βόμβα για το τραπεζικό σύστημα κινδυνεύει να εξελιχθεί το θέμα των επισφαλών δανείων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Νανόπουλος ζήτησε χθες τη λήψη μέτρων από τις τράπεζες και τις εποπτικές αρχές, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέρχονται στο 6% του συνόλου. Δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα, δηλώνουν Ι. Κωστόπουλος και Μ. Σάλλας".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα