Scor: Διπλάσια κέρδη τη χρήση του 2006

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2007 10:53

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη πραγματοποίησε στο 2006 η Scor SA, η γαλλική εταιρεία αντασφαλίσεων που κάνει προσφορά για την εξαγορά της ελβετικής Converium Holding AG, αποτέλεσμα της εξαγοράς γερμανικής ανταγωνίστριάς της πέρυσι, σε συνδυασμό με τη μείωση των αποζημιώσεων για φυσικές καταστροφές.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 306 εκατ. ευρώ (408 εκατ. δολ.) από 131 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 69%, φθάνοντας στα 409 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 54 εκατ. ευρώ μετά την εξαγορά της εταιρείας αντασφαλίσεων Revios Ruckversicherung AG.

Η Scor προσφέρθηκε στις 26 Φεβρουαρίου να αγοράσει την Converium κάνοντας επιθετική προσφορά 3,1 δισ. ελβετικών φράγκων (2,5 δισ. δολ.). Η προτεινόμενη εξαγορά, στην οποία αντιτίθεται η Converium, θα επιτρέψει στην Scor να επεκταθεί στις αντασφαλίσεις εκτός ζωής σε χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας, όπου αγόρασε πέρυσι την Revios προς 605 εκατ. ευρώ.

Η Scor, που ήδη κατέχει περίπου το 1/3 της Converium, είπε στις 26 Φεβρουαρίου ότι μπορεί να προσφέρει 4 ελβετικά φράγκα σε μετρητά και 0,5 νέες μετοχές της Scor για κάθε μία μετοχή της Converium. Σήμερα η Scor είπε ότι η συνδυασμένη εταιρεία θα μπορεί να αυξήσει τα ασφάλιστρα από τις αντασφαλίσεις ζωής κατά 8% ετησίως έως το 2010 και των άλλων αντασφαλίσεων κατά 6% ετησίως κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου.

Τα κέρδη της Scor και των ανταγωνιστριών της όπως της Munich re, αυξήθηκαν πέρυσι από τη μείωση των απωλειών που συνδέοντο με τους τυφώνες στις ΗΠΑ και άλλες φυσικές καταστροφές.

Στις 14 Φεβρουαρίου η Scor είπε ότι τα έσοδα στο σύνολο της χρήσης αναρριχήθηκαν 11% αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων για αντασφαλίσεις ακίνητης περιουσίας και της εξαγοράς της Revios.

Oι μετοχές της Scor, η οποία βοηθά τις ασφαλιστικές εταιρείες, όπως την Axa SA, να διευρύνουν τον κίνδυνο των ζημιών για τους πελάτες, έχουν σημειώσει φέτος απώλειες 6,3%, υστερώντας της ανόδου 2% των 29 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe 500 Insurance Index.

H Converium διαχωρίστηκε από την Ζurich Financial Services AG τοπ 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα