Το δ.σ. του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2007 14:22

Ορίστηκε, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομίας και Οικονομικών, το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (Δ.Ε.Σ.Φ.Α. Α.Ε.), ο οποίος δημιουργήθηκε με απόσχιση και εισφορά του κλάδου του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ).

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

1. Νικόλαος Μαυρομμάτης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, πρόεδρος

2. Χαράλαμπος Τσουτρέλης, τ. καθηγητής ΕΜΠ, αντιπρόεδρος

3. Γιώργος Στεργίου, τοπογράφος μηχανικός, διευθύνων σύμβουλος

4. Παρασκευή Αθανασιά, στέλεχος του δημόσιου τομέα

5. Αχιλλέας Κύρτσης, μαθηματικός οικονομολόγος

6. Ιωάννης Κωστόπουλος, οικονομολόγος

7. Χρήστος Μανούρης, χημικός

8. Κλεομένης Μηλιώνης, πολιτικός μηχανικός

9. Διονύσιος Σκαλτσάς, δικηγόρος

10. Ευθύμιος Στράτης, χημικός μηχανικός

Το ενδέκατο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων και θα εκλεγεί από την πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στο ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Με την ευκαιρία του ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε., ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Τάσος Νεράντζης και ο γενικός γραμματέας Νίκος Στεφάνου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Νίκο Μαυρομμάτη, το διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Στεργίου και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ίδρυση και λειτουργία του ΔΕΣΦΑ Α.Ε. αποτελεί σταθμό στα ενεργειακά μας ζητήματα. Σε μια εποχή που η kυβέρνηση προωθεί με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, με στόχο να καλύψει όλο το ηπειρωτικό σύστημα της Χώρας, ο ΔΕΣΦΑ Α.Ε. θα αποτελέσει τον κεντρικό βραχίονα για την υλοποίηση της πολιτικής αυτής.

Ο νέος φορέας που δημιουργήθηκε με απόσχιση κλάδου από τη ΔΕΠΑ Α.Ε., σύμφωνα με το ν.3428/2005 για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, ξεκινά με μια επενδυτική παρακαταθήκη 12 έργων φυσικού αερίου μεγάλης σημασίας συνολικού προϋπολογισμού 977 εκατ. ευρώ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα