Πρόστιμα σε στελέχη της MPB από την Ε.Κ. Κύπρου

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2007 15:50

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου αποφάσισε ότι οι διοικητικοί σύμβουλοι της Marfin Popular Bank Public Co Ltd κ.κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, Ελευθέριος Χιλιαδάκης και Κυριάκος Μάγειρας προέβησαν σε ενέργειες οι οποίες συνιστούν παράβαση των άρθρων 8 και 10 της Οδηγίας 5/2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, (Κ.Δ.Π. 447/2005), αφού προχώρησαν στην πώληση μετοχών της εταιρείας κατά τη διάρκεια απαγορευμένης περιόδου, χωρίς να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη άδεια.

Συνεπώς, η Επιτροπή προχώρησε στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 40.000 λιρών Κύπρου στο κάθε ένα από τα παραπάνω πρόσωπα.

Επιπρόσθετα η Επιτροπή αποφάσισε να επιβάλει διοικητικό πρόστιμο στον κ. Νεοκλή Λυσάνδρου, αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Marfin Popular Bank Public Co Ltd για παράβαση των άρθρων 8 και 10 της Οδηγίας 5/2005, αφού παραχώρησε άδεια στους διοικητικού συμβούλους της εταιρείας κ.κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, Ελευθέριο Χιλιαδάκη και Κυριάκο Μάγειρα, για την πώληση μετοχών της εταιρείας σε κλειστή περίοδο, που αποτελεί μία εκ των κατηγοριών απαγορευμένης περιόδου σύμφωνα με το 8(2)(α) της ΚΔΠ 447/2005, χωρίς να υπάρχει επείγουσα και εξαιρετική περίπτωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα