Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2007 09:48
UPD:10:19

Sarros Securities: «Εν όψει τετραημέρου του Πάσχα αναμένουμε σταθεροποίηση των τιμών και ενδεχομένως πτωτικές τάσεις, καθορισμένες από την πορεία των διεθνών αγορών».

Fortius Finance: «Έντονη είναι μεταβλητότητα του ΓΔ το τελευταίο χρονικό διάστημα με την πορεία των ξένων δεικτών να μην αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς. Η επικείμενη αργία του Πάσχα εκτιμούμε ότι θα διατηρήσει σήμερα υποτονικό το ενδιαφέρον στο ΧΑ, με τις αποκοπές των δικαιωμάτων των μερισμάτων ή των υπόλοιπων αυτών σε Alpha Bank (€0,75), Eurobank (€0,56) και Τράπεζας Πειραιώς (€0,32) να αυξάνουν την πίεση στον τραπεζικό κλάδο».

«Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα αρχικά, με την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από τη δυνατότητα απορρόφησης ή μη της προσφοράς σε χαμηλότερα επίπεδα. Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο η διατήρηση του FTS/ASE-20 πάνω από τις 2.491 μονάδες».

Aspis Securities: «Θεωρείται πιθανή η εμφάνιση σταθεροποιητικών τάσεων τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στην εγχώρια αγορά, χωρίς ωστόσο να αποκλείουμε το ενδεχόμενο πιέσεων στις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Τρ. Πειραιώς καθώς από σήμερα είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα απόληψης του μερίσματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα