Micron Technology: Ζημίες εν μέσω του κόστους επέκτασης

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2007 10:52

ΖΗΜΙΕΣ 52 εκατ. δολ. εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης η Micron Technology Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ των ΗΠΑ, αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους και του κορεσμού των αποθεμάτων που ώθησαν χαμηλότερα τις τιμές.

Οι ζημίες ήταν 7 σεντς ανά μετοχή έναντι κερδών 193 εκατ. δολ. ή 27 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Αϊνταχο των ΗΠΑ. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 16%, φθάνοντας στο 1,43 δισ. δολ., την περίοδο που έληξε στις 3 Μαρτίου.

Οι τιμές των τσιπ των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της εταιρείας, μειώθηκαν κοντά στο κόστος παραγωγής. Οι προσπάθειες του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή, Steve Appleton να διαφοροποιηθεί, αντιμετωπίζουν την πρόκληση. Οι τιμές υποχωρούν στο σκέλος των τσιπ της Micron και η Motorola Inc. έχει μειώσει τις παραγγελίες για τους αισθητήρες που έχουν οι κάμερες στα κινητά της τηλέφωνα.

Τα σχόλια των στελεχών της Micron, ότι οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί, ώθησαν τις μετοχές της 49 σεντς υψηλότερα, 4,1%, στα 12,56 δολ. η μία, κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους. Στις 4 μ.μ. στη Ν. Υόρκη υποχώρησαν 16 σεντς, φθάνοντας στα 12,07 δολ. η μία. Φέτος οι μετοχές έχουν υποχωρήσει 13,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα