Chrysler: Προσφορά εξαγοράς από Magna, Βlackstone και Centerbridge

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2007 11:19

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ για την απόκτηση του σκέλους Chrysler της DaimlerChrysler AG, κατέθεσαν η Magna International Inc., η Βlackstone Group LP και η Centerbridge Capital Partners LLC, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Οι προσφορές από την Magna, τη μεγαλύτερη εταιρεία προμήθειας μερών αυτοκινήτων του Καναδά και της κοινής πρότασης των οικονομικών εταιρειών που εδρεύουν στη Ν. Υόρκη, καταδεικνύουν ότι η DaimlerChrysler σημειώνει πρόοδο στην προσπάθειά της να εγκαταλείψει το μη κερδοφόρο σκέλος της στις ΗΠΑ, εννέα χρόνια μετά από την απόκτησή του.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της γερμανικής DaimlerChrysler, Dieter Zetsche, είπε σήμερα για πρώτη φορά ότι διαπραγματεύεται για την πώληση του σκέλους Chrysler.

H πώληση του Chrysler, ενδέχεται να αποφέρει 6 δισ. δολ. στην αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με τον Stefan Burgstaller, αναλυτή της Goldman Sachs στο Λονδίνο, σε σχόλιό του στις 16 Μαρτίου. Επίσης θα επιτρέψει στην Daimler να αποποιηθεί ένα τμήμα το οποίο πέρυσι είχε ζημίες 1,5 δισ. δολ. και ήγειρε τις αντιδράσεις των μετόχων κατά της διοίκησης.

Σήμερα ο Zetsche αρνήθηκε να κατονομάσει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές ή να αποκαλύψει λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων.

Ο εκπρόσωπος της Chrysler, Mike Aberlich, ο εκπρόσωπος της Blackstone, John Ford, η εκπρόσωπος της Magna, Tracy Fuerst και η εκπρόσωπος της Centerbridge, Mary Leung, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Τέλος ο εκπρόσωπος της Cerberus, Peter Duda, δεν δέχθηκε να κάνει δημοσίως σχόλια για την προσφορά.

Το μερίδιο της Chrysler στις ΗΠΑ μειώθηκε στο 12,9% από 16,1% το 1998. Οι αμερικανικές μετοχές της DaimlerChrysler υποχώρησαν 38 σεντς, φθάνοντας στα 82,57 δολ. η μία στις 4:18 μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης, στο NYSE. Από τις 14 Φεβρουαρίου οι μετοχές έχουν σημειώσει άνοδο 18%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα