KKR: Διαπραγματεύεται δάνειο για την εξαγορά της Coles

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2007 11:57

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων με τράπεζες, για δάνειο 14 δισ. δολ. Αυστραλίας (11 δισ. δολ.) για τη χρηματοδότηση της τρίτης προσπάθειας να αγοράσει την Coles Group Ltd., τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Αυστραλίας, βρίσκεται η Kohlberg Kravis Roberts & Co. επικεφαλής ομάδας εταιρειών.

Οι εταιρείες ενδέχεται να λάβουν χρηματοδότηση για την εξαγορά, τη μεγαλύτερη της Αυστραλίας από την Barclays Plc, τη Citigroup Inc., την Credit Suisse Group, την Goldman Sachs Group Inc., την Royal Bank of Scotland Group Plc και την UBS AG, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή το θέμα είναι εμπιστευτικό. Οι συνεργάτιδες της KKR που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, είναι η Carlyle Group, η Texas Pacific Group, η CVC Asia Pacific Ltd., η Bain Capital LLC και η Blackstone Group LP.

Η KKR, της οποίας η προσφορά 18,2 δισ. δολ. Αυστραλίας, απερρίφθη από το διοικητικό συμβούλιο της Coles τον Οκτώβριο, προσπαθεί να υπερβεί την προσφορά των 19,7 δισ. δολ. Αυστραλίας της Wesfarmers Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας βελτίωσης κατοικιών της Αυστραλίας. Οι εικασίες ότι η προσφορά της KKR μπορεί να υπερβεί την αντίστοιχη της Wesfarmers οδήγησαν τις μετοχές της Coles χθες 4,7% υψηλότερα.

Οι μετοχές της Coles σημείωσαν σήμερα άνοδο 0,7%, φθάνοντας τα 16,97 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Σύδνεϋ. Χθες, σημείωσαν άνοδο 4,7%, φθάνοντας στα 16,86 δολ. Αυστραλίας η μία, μία ημέρα μετά τη προσφορά των 16,47 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή από την Wesfarmers.

Την πρώτη φορά που η KKR πλησίασε την Coles ήταν τον Αύγουστο του 2006. Μετά την αρχική προσφορά των 14,50 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, η οποία απερρίφθη, η προσφορά αυξήθηκε στα 15,25 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, για την οποία επίσης το διοικητικό συμβούλιο είπε ότι είναι χαμηλή.

Η Goldman Sachs και η UBS είναι σύμβουλοι της KKR και των συνεργατών της στην εμπορική συναλλαγή.

Η Wesfarmers συνεργάζεται με εταιρείες επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της Pacific Equity Partners με έδρα το Σύδνεϋ, της Ρermira Holdings Ltd. με έδρα το Λονδίνο και της Macquarie Bank Ltd., της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Αυστραλίας.

Την εβδομάδα που πέρασε η Coles είπε ότι τα κέρδη της το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν 3,5%, φθάνοντας στα 501 εκατ. δολ. έναντι αύξησης 28% των κερδών της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, Woolworths Ltd.

Ο πρόεδρος της Coles, Rick Allert, έθεσε την εταιρεία προς πώληση τον Φεβρουάριο μετά την είδηση ότι δεν θα επιτύχει τις προβλέψεις για τα κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα