Goldman Sachs: Αυξάνει το μισθό των νέων αναλυτών

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 14:33
UPD:14:34
REUTERS/Brendan McDermid

Η Goldman Sachs αύξησε την αμοιβή για τους νεοπροσληφθέντες αναλυτές. Με αυτή της την κίνηση γίνεται η τελευταία από τις μεγάλες τράπεζες της Wall Street που αυξάνουν το μισθό των νέων αναλυτών έπειτα από παρουσίαση των ίδιων των αναλυτών της τράπεζας που αποκάλυψε τις συνθήκες και τον φόρτο εργασίας.

Στο εξής οι νέοι αναλυτές στη Goldman Sachs θα κερδίζουν, κατά τον πρώτο χρόνο της εργασίας τους, τουλάχιστον 110.000 δολάρια, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Επίσης, οι αναλυτές που έχουν δύο χρόνια εργασίας στην τράπεζα θα αμείβονται με 125.000 δολάρια.

Οι πληρωμές για τους νέους συνεργάτες του πρώτου έτους θα φτάσουν τα 150.000 δολάρια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

Οι αποφάσεις της Goldman Sachs είναι αντίστοιχες με τις αποφάσεις των Morgan Stanley, Citigroup και JPMorgan, οι οποίες ανέβασαν τους αρχικούς μισθούς για τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους σε 100.000 δολάρια, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και τον τεράστιο φόρτο εργασίας.

Το ζήτημα πήρε μεγάλη δημοσιότητα νωρίτερα φέτος όταν μια ομάδα 13 νέων αναλυτών στον επενδυτικό τραπεζικό όμιλο της Goldman Sachs αποκάλυψαν ότι εργάζονται κατά μέσο όρο περισσότερες από 95 ώρες την εβδομάδα, κοιμούνται μόλις πέντε ώρες ημερησίως και υφίστανται εργασιακή εκμετάλλευση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, David Solomon, είχε πει ότι η τράπεζα έχει αμοιβή για την κουλτούρα των επιδόσεων και ότι η συνολική αποζημίωση για τους νέους αναλυτές  θα αντικατοπτρίζει τις ισχυρές επιδόσεις στον τραπεζικό όμιλο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα