Βουλγαρία: 450 εκατ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα

Τρίτη, 10 Απριλίου 2007 16:02

Πόρους ύψους 114 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη του ισοζυγίου πληρωμών της θα λάβει η Βουλγαρία από την Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ). Τη σχετική συμφωνία υπέγραψε ο υπουργός οικονομίας της Βουλγαρίας, κ. Πλάμεν Ορεσάρσκι και ο περιφερειακός διευθυντής της ΠΤ για την Βουλγαρία, Ρουμανία και Κροατία, κ. ¶ναντ Σετ.

Το δάνειο είναι το πρώτο από τα συνολικά τρία παρόμοια δάνεια, συνολικής αξίας 450 εκατ. ευρώ, που ο διεθνής οργανισμός προβλέπει να διαθέσει στη Βουλγαρία με σκοπό την υποστήριξη των κυβερνητικών προσπαθειών για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και τον κοινωνικό τομέα, καθώς και για την τόνωση της αποτελεσματικότητας στα συστήματα υγείας, εκπαίδευσης και κοινωνικής προστασίας. Εκτός από την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας οι δύο επίσημοι υπέγραψαν και συμφωνία για την παροχή δανείου, μέσω του οποίου η ΠΤ θα χρηματοδοτήσει το έργο διευκόλυνσης των μεταφορών και του εμπορίου στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η συνολική αξία του έργου είναι ύψους 54,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40,9 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την ΠΤ και τα υπόλοιπα 13,7 εκατ. ευρώ από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού της Βουλγαρίας.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα