Deutsche Bank: Πρόσληψη στελεχών της Citigroup στην Ασία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2007 09:14

ΔΕΚΑΟΚΤΩ στελέχη από την επενδυτική τραπεζική της Citigroup Inc. στη Σιγκαπούρη προσέλαβε η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης από πλευράς εσόδων, Deutsche Bank AG, προκειμένου να κερδίσει έδαφος έναντι των αμερικανικών και ευρωπαϊκών ανταγωνιστριών της στη διαχείριση κεφαλαίων πλουσίων Ασιατών, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν την απόφαση της τράπεζας, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Στους νεοπροσληφθέντες περιλαμβάνονται οικονομικοί σύμβουλοι που συναλλάσσονται απ΄ευθείας με τους πελάτες και ειδικούς που επινοούν προϊόντα, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή οι κινήσεις αυτές δεν έχουν ανακοινωθεί.

Η Deutsche Bank συναγωνίζεται με την Citigroup, την UBS AG και την Credit Suisse Group για να διαχειριστεί 7,6 τρισ. δολ. σε ιδιωτικά κεφάλαια στην Ασία. Ο ανταγωνισμός για τα στελέχη της τραπεζικής στην περιφέρεια κλιμακώνεται.

Η Deutsche Bank, με έδρα τη Φραγκφούρτη, που διαχειρίζεται περίπου 21,5 δισ. ευρώ (29 δισ. δολ.) στην περιφέρεια σχεδιάζει «μεγάλη επένδυση» επειδή είναι η μόνη περιφέρεια όπου υπάρχει σημαντική δημιουργία πλούτου και πρακτικά δεν υπάρχει ντόπιος ανταγωνισμός, είπε τον Οκτώβριο του 2006 ο Pierre de Weck, επικεφαλής του σκέλους διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων της τράπεζας, μιλώντας στους επενδυτές.

Οι περιουσίες των εκατομμυριούχων στην περιφέρεια θα αυξηθούν κατά μέσον όρο ετησίως 6,7% τα επόμενα τέσσερα χρόνια, φθάνοντας στα 10,6 τρισ. δολ., σύμφωνα με την έκθεση της Capgemini SA και της Merrill Lynch & Co. τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Ronald Weichert, ένας από τους εκπροσώπους της Deutsche Bank στη Φραγκφούρτη, αρνήθηκε να κάνει σχόλιο. Ο Jack Sung, ένας από τους εκπροσώπους της επενδυτικής τραπεζικής της Citigroup αρνήθηκε να σχολιάσει τους αριθμούς.

Η Citigroup Private Bank που διαχειρίζεται περισσότερα από 60 δισ. δολ. σε κεφάλαια πελατών στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού και Μέσης Ανατολής, ανακοινώνει κέρδη πλέον των 150 εκατ. δολ. με περισσότερους από 300 τραπεζίτες και ειδικούς δημιουργίας προϊόντων.

Οι τράπεζες έχουν αυξήσει τους διαχειριστές κεφαλαίων πλουσίων στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ καθώς η έκρηξη της οικονομικής ανάπτυξης στην Ασία διογκώνει τον αριθμό των εκατομμυριούχων. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προέβλεψε τον Σεπτέμβριο ότι η οικονομία της Ασίας, εκτός της Ιαπωνίας, θα αναπτυχθεί με ρυθμό 8,3% το 2006, υπερβαίνοντας τον ρυθμό παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης του 5,1%,.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα