Nasdaq: Προς εξαγορά του Philadelphia Exchange

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2007 10:24

TO ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ της Φιλαδέλφειας, ενδέχεται να αγοράσει το Nasdaq Stock Market Inc. με στόχο την επέκταση των επιλογών διαπραγμάτευσης, καθώς έχασε τον αγώνα να δημιουργήσει το πρώτο υπερατλαντικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με αξιωματούχο του Philadelphia Stock Exchange.

Το Χρηματιστήριο της Φιλαδέλφειας έχει προσεγγιστεί επίσης και από άλλα Χρηματιστήρια και σκέφτεται να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του πριν ληφθεί η απόφαση. Μία συμφωνία με το Nasdaq χρειάζεται εβδομάδες το νωρίτερο και μπορεί να μην επιτευχθεί.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του Nasdaq, Robert Greifeld σχεδιάζει να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις προθεσμιακών συμβολαίων το τρίτο τρίμηνο, καλύπτοντας μια αγορά που αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό από αυτόν των μετοχών. Αγοράζοντας το τρίτο σε μέγεθος Χρηματιστήριο προθεσμιακών συμβολαίων των ΗΠΑ το Nasdaq θα έχει πλεονέκτημα έναντι του NYSE Euronext, την εταιρεία που δημιουργήθηκε την εβδομάδα που πέρασε όταν η NYSE Group Inc. απέκτησε το Euronext NV των Παρισίων.

Η εκπρόσωπος του Nasdaq, Bethany Sherman, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα των διαπραγματεύσεων οι οποίες δημοσιεύθηκαν χθες στην Wall Street Journal. Το Nasdaq και το Philadelphia Εxchange συμφώνησαν στους όρους συγχώνευσης το 1988 πριν χαλάσει ο προγραμματισμένος συνδυασμός τους το επο΄μενο έτος.

Το Philadelphia Stock Exchange ανήκει κατά 90% σε μία ομάδα έξι χρηματιστηριακών εταιρειών, συμπεριλαμβάνεται η Merrill Lynch & Co. και η Morgan Stanley. Οι εμπορικές συναλλαγές που απέκτησαν ήταν αξίας 75 εκατ. δολ. το 2005.

Περισσότερα Χρηματιστήρια προσφέρουν στους επενδυτές μετοχές και συμβόλαια για να καλύψουν τη ζήτηση για παράγωγα που αυξάνουν τις αποδόσεις των μετοχών. Το Chicago Board Options Exchange και το International Securities Exchange, οι δύο μεγαλύτερες αγορές συμβολαίων των ΗΠΑ, παρουσίασαν Χρηματιστήρια και το NYSE Euronext εισήλθε σε αυτήν τη δραστηριότητα πέρυσι με την αγορά της Archipelago Holdings Inc.

Το Nasdaq έκανε μία αποτυχημένη προσπάθεια πέρυσι να αγοράσει το London Stock Exchange, το μεγαλύτερο Χρηματιστήριο μετοχών της Ευρώπης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα