Sprider Stores: Πώληση τμήματος ακινήτου στη Σόφια

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2007 15:08

Στην πώληση τμήματος του ακινήτου που ανεγείρει στη Σόφια προχώρησε η Sprider Bulgaria Eood, θυγατρική του ομίλου Sprider Stores, έναντι τιμήματος 4,00 εκατ. ευρώ.

Αγοραστής είναι η εταιρεία KIRKSTONE BULGARIA LTD, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, η SPRIDER BULGARIA EOOD πούλησε 86 διαμερίσματα σε ημιτελές στάδιο κατασκευής, που αποτελούν μέρος του συγκροτήματος "SPRIDER EUROCITY", το οποίο περιλαμβάνει καταστήματα, κατοικίες και parking, συνολικής επιφανείας 39.000 τ.μ. και κατασκευάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 5.122 τ.μ. επί της λεωφόρου Bulgaria 222.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το μεγαλύτερο μέρος του κτιριακού συγκροτήματος αποτελεί μη λειτουργικό πάγιο περιουσιακό στοιχείο του Ομίλου προς πώληση, ενώ το υπόλοιπο θα φιλοξενήσει το δεύτερο κατάστημα της εταιρείας στη Σόφια.

Το κόστος κατασκευής των διαμερισμάτων που πουλήθηκαν ανήλθε σε 3,87 εκατ. ευρώ, με το έκτακτο κεφαλαιακό κέρδος από την συναλλαγή να διαμορφώνεται σε 0,13 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα