1,49 δισ.ευρώ στο Δημόσιο από την εκμίσθωση πέντε Ολυμπιακών εγκαταστάσεων

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2007 17:00

Σε 1,49 δισ.ευρώ ανέρχεται το οικονομικό όφελος για το ελληνικό Δημόσιο από τις πέντε πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που έχουν εκμισθωθεί σε ιδιώτες (για το σύνολο του χρόνου των συμβάσεων), βάσει του σχεδίου αξιοποίησης της Ολυμπιακής κληρονομιάς που αποφάσισε η κυβέρνηση και υλοποιεί η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ.

Επιπλέον το Δημόσιο απαλλάχθηκε από το κόστος συντήρησης, φύλαξης και λειτουργίας ύψους 12,5 εκατ.ευρώ ετησίως. Για τον πρώτο χρόνο, το Δημόσιο θα έχει έσοδα από τα μισθώματα ύψους περίπου 29,5 εκατ.ευρώ, το οποίο, αναπροσαρμοζόμενο, θα φτάσει περίπου τα 37 εκατ.ευρώ το χρόνο σε σταθερές τιμές 2007.

Οι πέντε εγκαταστάσεις που έχουν μέχρι σήμερα εκμισθωθεί σε ιδιώτες, είναι το Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης στο Μαρούσι, το οποίο μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο πολυχώρο εμπορίου, πολιτισμού και ψυχαγωγίας με την δημιουργία 2.000 θέσεων εργασίας, η εγκατάσταση του Μπάντμιντον στο Γουδή, η οποία αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο θέατρο της χώρας, χωρητικότητας 2.500 θέσεων. Επίσης το Γυμναστήριο Γαλατσίου, το οποίο μετατρέπεται σε ένα σύμπλεγμα χώρων εμπορίου, ψυχαγωγίας, αναψυχής και αθλητικών δραστηριοτήτων, η Ολυμπιακή εγκατάσταση Σλάλομ Κανόε Καγιάκ στο Ελληνικό, που θα αποτελέσει ένα πρότυπο υδροπάρκο, το οποίο θα διατίθεται και για τη διενέργεια διεθνών και εσωτερικών αθλητικών εκδηλώσεων και, τέλος, η Ολυμπιακή εγκατάσταση του Αγίου Κοσμά http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/11/1322512.htm , η οποία μετατρέπεται σε μια σύγχρονη μαρίνα με υποστηρικτικές υποδομές για την εξυπηρέτηση 1.170 σκαφών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται άλλοι δυο διεθνείς διαγωνισμοί μακροχρόνιας μίσθωσης για την εγκατάσταση του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, η οποία θα στεγάσει το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Αθήνας, καθώς και για την εγκατάσταση του Μπιτς Βόλεϊ στη παραλία Φαλήρου, η οποία μετατρέπεται σε σύγχρονο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων και συναυλιών. Επίσης έχουν δρομολογηθεί λύσεις για την αξιοποίηση δέκα τουλάχιστον πρώην Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα