IAG: Περιορίζει τις απώλειες και επαναφέρει διστακτικά ένα μέρος των πτήσεων

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 11:29
UPD:11:31
REUTERS/TOBY MELVILLE

Σχέδια να επαναφέρει τα περισσότερα από τα αεροσκάφη της «στη δράση» μετά από το «συνεσταλμένο» πρώτο εξάμηνο του έτους που έφτασε τις απώλειες στα 2 δισ. ευρώ, παρουσίασε η IAG, μητρική της British Airways.

Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών. ο οποίος κατέχει επίσης την Iberia, την Aer Lingus και τη Vueling, ανέφερε λειτουργικές ζημιές 967 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, ανεβάζοντας τις απώλειες του για τους πρώτους έξι μήνες του έτους σε κάτι παραπάνω από 2 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος σχεδιάζει να πετάξει το 45% του κανονικού του προγράμματος πτήσεων το τρίτο τρίμηνο, από μόλις 20% που επανέφερε τους πρώτους έξι μήνες του έτους, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί καταργούνται σε αρκετές αγορές.

Οι κινήσεις της IAG είναι πολύ πιο επιφυλακτικές συγκριτικά με τους ανταγωνιστές μικρών αποστάσεων όπως η easyJet και η Ryanair και αντικατοπτρίζουν την εξάρτησή της από τα επαγγελματικά ταξίδια και τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, δύο πτυχές της βιομηχανίας που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουν.

Η IAG είναι επίσης πιο προσεκτική από την Air-France KLM, έναν άλλο παλαιό αερομεταφορέα που ανακοίνωσε τα αποτελέσματά του την Παρασκευή. Η Air-France KLM σχεδιάζει να πετάξει έως και το 70 % της κανονικής της χωρητικότητας αυτό το καλοκαίρι.

Η IAG επιθυμεί απεγνωσμένα την ανάκαμψη των διατλαντικών ταξιδιών και χαιρέτισε την πρόσφατη απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να απαλλάξει πλήρως από την καραντίνα τους εμβολιασμένους επιβάτες από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

«Το βλέπουμε ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την πλήρη επαναλειτουργία του διατλαντικού ταξιδιωτικού διαδρόμου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Λουίς Γκαλέγκο.

«Γνωρίζουμε ότι η ανάκαμψη θα είναι άνιση, αλλά είμαστε έτοιμοι να επωφεληθούμε από την αύξηση της ζήτησης για τα αεροπορικά ταξίδια παράλληλα με την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού», πρόσθεσε.

Οι φετινές απώλειες ήταν βελτιωμένες σε σχέση με τα 4 δισ. ευρώ που χάθηκαν τους πρώτους έξι μήνες του 2020. Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 60 % σε ετήσια βάση, στα 2,2 δισ. ευρώ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα