Research In Motion: Απώλειες των μετοχών

Μετά τη χαμηλότερη των προβλέψεων αύξηση των εσόδων
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007 11:58

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Research In Motion Ltd., της κατασκευάστριας του BlackBerry, μετά τις πωλήσεις του τετάρτου τριμήνου, που υστέρησαν των εκτιμήσεων αναλυτών, σε συνδυασμό με την αποκάλυψη δίωξης από την αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις αναρριχήθηκαν 66%, φθάνοντας στα 930,4 εκατ. δολ. το τρίμηνο που έληξε στις 3 Μαρτίου από 935,4 εκατ. δολ. που προέβλεπαν κατά μέσον όρο οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Και ενώ η εταιρεία προσήλκυσε περισσότερους πελάτες για τις συσκευές της, οι υπάρχοντες αντικατέστησαν τις συσκευές BlacBerry με χαμηλότερο ρυθμό.

Οι μετοχές υποχώρησαν 11,35 δολ., ποσοστό 7,8%, φθάνοντας στα 134,67 δολ. η μία στις 9:09 π.μ. στη Φραγκφούρτη από την τιμή κλεισίματος χθες στα 146,02 δολ. η μία στο Nasdaq. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη υποχώρηση σε χρονικό διάστημα τριών μηνών. Οι μετοχές της εταιρείας, αναρριχήθηκαν μέχρι σήμερα μέσα στο έτος σε ποσοστό 14%.

Το τελευταίο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 187,9 εκατ. δολ. ή 99 σεντς ανά μετοχή από 18,4 εκατ. δολ. ή 10 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη, εξαιρουμένων κάποιων δαπανών, ήταν 1,01 δολ. ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τη μέση εκτίμηση των 24 αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και προέβλεπαν ότι θα είναι 1 δολ. ανά μετοχή.

Τα κέρδη το τρέχον τρίμηνο θα κυμανθούν από 1,01 δολ. έως 1,09 δολ. ανά μετοχή, εξαιρουμένων κάποιων δαπανών, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι πωλήσεις θα κυμανθούν από 1,03 δισ. δολ. έως 1,08 δισ. δολ. οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη θα είναι 1,05 ανά μετοχή και οι πωλήσεις 991,7 εκατ. δολάρια.

Σήμερα οι αναλυτές της Deutsche Bank, Brian Modoff και Jonathan Goldberg, αναθεώρησαν προς τα κάτω την τιμή στόχο της μετοχής της εταιρείας κατά 11% στα 125 δολ. η μία και εισηγήθηκαν για αυτήν «hold».

H Research In Motion ανακοίνωσε επίσης ότι ανεπίσημη έρευνα της αρμόδιας επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (Securities and Exchange Commission), μετετράπη σε επίσημη. Η εταιρεία είπε τον περασμένο μήνα ότι θα αναθεωρήσει τα κέρδη της κατά περίπου 250 εκατ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα