Αλογοσκούφης: Tα Ταμεία δεν πρόκειται να χάσουν κεφάλαια

Από το 2008 θα δημοσιεύουν ισολογισμούς
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007 16:11

Η κυβέρνηση αντέδρασε αμέσως στο θέμα των ομολόγων, και το υπουργείο Απασχόλησης έστειλε το θέμα στη δικαιοσύνη, αντίθετα η αξιωματική αντιπολίτευση παραπληροφορεί, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνησε ότι τα Ταμεία δεν πρόκειται να χάσουν κεφάλαια, όπως έγινε το 1999 και το 2000 με το θέμα του Χρηματιστηρίου. Επίσης είπε ότι ομόλογα, απλά και σύνθετα, αγοράζονται σε όλο τον κόσμο, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει καμία επένδυση γενικά που να μην ενέχει κάποιους κινδύνους.

Το ελληνικό Δημόσιο έχει εκδώσει σύνθετα ομόλογα 1.850 εκατ. ευρώ (λιγότερο από το 1% του δημοσίου χρέους). Από το ποσό αυτό, τα 777 εκατ. ευρώ έχουν αγοραστεί από Ταμεία και τα υπόλοιπα από θεσμικούς επενδυτές.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι οι εκδόσεις ομολόγων γίνονται με καθαρά τεχνοκρατικά κριτήρια και διέψευσε ότι υπάρχει κρυφό δάνειο.

Ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σύμβουλος επενδύσεων των Ταμείων. Αν κάποιοι, πρόσθεσε, εκ των υστέρων θεωρήσουν ότι έχουν χάσει χρήματα, να στραφούν κατά των συμβούλων τους (χρηματιστηριακές εταιρίες), που θεωρούν ότι τους παραπλάνησαν και να ζητήσουν τις αποζημιώσεις.

Από την 1/1/2008 όλα τα ταμεία θα χρησιμοποιούν μηχανογράφηση και θα δημοσιεύουν ισολογισμούς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα