Ερευνα για τη χρήση του Internet στην Ελλάδα

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007 17:37

Νέα στοιχεία σε ό,τι αφορά τη χρήση του Διαδικτύου από τους Ελληνες, περιέχονται σε μελέτη του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας που έγινε στη διετία 2005 και 2006.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά οι άνδρες εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά από τις γυναίκες ως προς τη χρήση Η/Υ και την πρόσβαση στο Διαδίκτυο (32% έναντι 21%). Για τις γυναίκες προνομιακός χώρος πρόσβασης στο Ιντερνετ θεωρείται το Πανεπιστήμιο, ενώ για τους άνδρες τα Internet Cafe. Σε επίπεδο συχνότητας χρήσης του Διαδικτύου, οι άντρες υπερτερούν με 67,1% που το χρησιμοποιούν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά, έναντι 52% των γυναικών.

Σε ό,τι αφορά τις ηλικίες, σύμφωνα με τη μελέτη του Παρατηρητηρίου, η μεγαλύτερη διείσδυση σε επίπεδο χρήσης Η/Υ και πρόσβασης στο Διαδίκτυο καταγράφηκε στα άτομα ηλικίας 16-24 (80,6% και 58,6% αντίστοιχα), ενώ τα ποσοστά αυτά μειώνονται όσο αυξάνεται η ηλικία.

Το μορφωτικό επίπεδο φαίνεται να επηρεάζει τα ποσοστά χρήσης Η/Υ και πρόσβασης στο Ιντερνετ, καθώς πολύ υψηλά ποσοστά χρήσης υπολογιστών σημειώνονται σε άτομα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και στον αντίποδα χαμηλά ποσοστά σε αποφοίτους Δημοτικού και Γυμνασίου, ενώ ένας στους δύο αποφοίτους Λυκείου χρησιμοποιεί Η/Υ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα