Macquarie Bank: Βελτίωση της προσφοράς για την Alinta

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007 11:30

ΣΤΗ βελτίωση της προσφοράς της ύψους 7,6 δισ. δολ. Αυστραλίας (6,3 δισ. δολ. ΗΠΑ) για την εξαγορά της Alinta Ltd., ενδέχεται να προχωρήσει η Macquarie Bank Ltd., μετά την απόρριψή της από τη μεγαλύτερη κάτοχο αγωγών φυσικού αερίου και δικτύων ηλεκτρισμού της Αυστραλίας, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H εκτελεστική επιτροπή της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας της Αυστραλίας, σκέφτεται να κάνει νέα προσφορά σε μετρητά και να την καταθέσει στο διοικητικό συμβούλιο της Alinta το νωρίτερο την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επειδή το θέμα είναι εμπιστευτικό.

Η Macquarie έχασε τη δημοπρασία για την Alinta από την Babcock & Brown Ltd. και τη Singapore Power Ltd. στις 30 Μαρτίου, επειδή η μεγαλύτερη προσφορά ήταν πολύπλοκη και είχε περισσότερους όρους. Η τράπεζα ισχυρίστηκε ότι η αρχική της προσφορά των 15,45 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά ή μετοχές ήταν υψηλότερη της προσφοράς των 15 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή της Babcock και της Singapore Power.

Ο Stephen Yan, εκπρόσωπος της Macquarie στο Σύδνεϋ, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η Babcock και η Macquarie σχεδιάζουν ξεχωριστά να διασπάσουν την εταιρεία κοινής ωφελείας η οποία αύξησε τη χρηματιστηριακή της αξία 20 φορές από το 2002, όταν την πούλησε η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας.

Οι μετοχές της Alinta σημείωσαν άνοδο 2 σεντς, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 15,00 δολ. Αυστραλίας η μία στις 4:10 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Σύδνεϋ, διευρύνοντας τα κέρδη της τους 12 τελευταίους μήνες στο 37%.

Η Babcock, με έδρα το Σύδνεϋ, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Αυστραλίας. Η Singapore Power είναι το κρατικό μονοπώλιο ηλεκτρικής ενεργείας της νήσου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα