Sallie Mae: Ανοδος των μετοχών στη Γερμανία

Μετά το δημοσίευμα στους New York Times για εξαγορά της
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007 12:37

ΑΝΟΔΟ 4,5% σημείωσαν σήμερα στην Ευρώπη οι μετοχές της SLM Corp., της αμερικανικής εταιρείας δανείων προς φοιτητές, γνωστής και ως Sallie Mae, μετά το δημοσίευμα ότι η εταιρεία ενδέχεται να εξαγοραστεί από εταιρείες επενδύσεων.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο φθάνοντας σήμερα στα 42,60 δολ. η μία στη Γερμανία στις 10:15 π.μ., τοπική ώρα, από 40,75 δολ. η μία που έκλεισαν χθες στις ΗΠΑ. Η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συνομιλιών για εξαγορά από εταιρείες επενδύσεων, σε μια συμφωνία που ενδέχεται να υπερβεί τα 20 δισ. δολ., έγραψαν σήμερα οι New York Times, επικαλούμενοι ανθρώπους που ενημερώθηκαν σχετικά, αλλά προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η Βlackstone Group ενδέχεται να κάνει προσφορά, ανέφερε το δημοσίευμα. Η εκπρόσωπος της Blackstone στο Λονδίνο Sophia Harrison, αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει το θέμα. Τηλεφωνικές κλήσεις σε εκπροσώπους της Sallie Mae, δεν βρήκαν απάντηση ή δεν επιστράφηκαν άμεσα.

Η Sallie Mae με έδρα το Ρέστον της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ιδρύθηκε το 1972 για την παροχή φθηνών φοιτητικών δανείων με τη χορηγία της κυβέρνησης των ΗΠΑ, παρόμοια με την Freddie Mac ή Fannie Mae, μέχρι να καταστεί πλήρως ανεξάρτητη στα τέλη του 2004. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg η εταιρεία έχει 67 δισ. δολ. σε ομόλογα και δάνεια.

Η Sallie Mae θα ανακοινώσει τα κέρδη του πρώτου τριμήνου στις 24 Απριλίου. Τον Ιανουάριο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη της μειώθηκαν 96%, φθάνοντας στα 18,1 εκατ. δολ. αποτέλεσμα της μείωσης της αξίας των συμβολαίων που χρησιμοποιεί για να προστατευθεί από τη διακύμανση των επιτοκίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα