Πρόεδρος ΣΜΕΧΑ: Mε πιέζουν να μην πω την αλήθεια

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007 15:30

«Ασφαλώς και μου ζητάνε και με πιέζουν να μην πω την αλήθεια. Σε αυτή τη φάση θα το αφήσω έτσι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Αλ. Μωραϊτάκης στο ρ/σ Alpha, ενώ σε ερώτηση αν πρόκειται για πολιτικές πιέσεις δεν θέλησε να απαντήσει. «Μένω σε αυτό το σημείο. Αν χρειαστεί θα κάνω συνέντευξη Τύπου».

«Εχω πει ότι υπάρχει τρόπος τα Ταμεία να στραφούν εναντίον των χρηματιστηριακών και να διεκδικήσουν τα λεφτά τους... Για το δεύτερο όμως, το κρυφό δομημένο ομόλογο, που δεν το αποκάλυψε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και δεν αμφισβητείται από κανένα, γι' αυτό έρευνα από εποπτική αρχή δεν γίνεται, ούτε από την Τράπεζα της Ελλάδας, ούτε από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Δικαιοσύνη ελέγχει το θέμα ποινικά και κανείς δεν βοηθά στέλνοντας επιστολή συνδρομής στο FSA. Αυτή είναι η δική μου πληροφόρηση και μακάρι να διαψευστώ.

Τα δομημένα ομόλογα είναι που τιμολογήθηκαν με αισχροκερδείς τιμές και έρευνα πραγματική σε τράπεζες δεν γίνεται. Γίνεται μόνο σε χρηματιστηριακές... Η αισχροκερδής τιμολόγηση πρέπει να δοθεί πίσω. Δεν μπορεί η JP Morgan να βγάζει 5,25% και να κερδίζει 13 εκατ. ευρώ και να είναι σωστό για το Υπουργείο... Για το δεύτερο δομημένο ομόλογο, το κρυφό, τα Ταμεία πρέπει να στραφούν εναντίον των ενδιαμέσων ξεκινώντας από την ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, πηγαίνοντας στην North Principal Investments Fund Limited, και στη συνέχεια κατά της JP Morgan, που ένα ομόλογο που τιμολογούνταν 85 το πούλησε 92,90. Αν χρειαστεί να στραφούν και εναντίον τραπεζών. Οι χρηματιστηριακές ούτε το 0,5% της αγοράς δεν έχουν. Δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ή όχι, αυτό να το βρει ο πρωθυπουργός και η Βουλή. Αλλά υπάρχει και το αποκλειστικά τεχνοκρατικό κομμάτι. Χρήματα μπορούν να επιστραφούν».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα