ΣΥΝ: Από το νέο τρόπο επιλογής διοικήσεων εξαιρούνται ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007 19:21

Με την τροπολογία για τον διορισμό των διοικήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κυβέρνηση επιδιώκει να αλλάξει την ατζέντα συζήτησης από το μεγάλο σκάνδαλο της αγοράς των δομημένων ομολόγων από τα Ταμεία, παρατήρησε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, .

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Στρατούλης, από το νέο τρόπο επιλογής διοικήσεων εξαιρούνται το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ που είναι τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας και καλύπτουν το 80% των ασφαλισμένων, στα οποία ουσιαστικά -όπως επισημαίνει- οι διοικητές θα διορίζονται από την κυβερνητική πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Μάλιστα, σημειώνει το στέλεχεος του ΣΥΝ, «σε σχέση με τον ΟΑΕΕ έχουμε και πισωγύρισμα, αφού μέχρι τώρα ο διοικητής του οριζόταν ουσιαστικά με ευθύνη των φορέων των ασφαλισμένων που συμμετείχαν στη διοίκησή του».

Όσον αφορά την επιτροπή που συγκροτείται για να επιλέγει τους διοικητές των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα με τον κ.Στρατούλη, η συμμετοχή σ’ αυτή των εκπροσώπων των συνδικάτων θα είναι διακοσμητική, αφού οι εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδας και της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς θα έχουν δικαίωμα βέτο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα