ABN Amro: 31% υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Μετά την πώληση σκέλους της στις ΗΠΑ
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2007 09:04

ΑΥΞΗΣΗ 31%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της ABN Amro Holding NV, της ολλανδικής τράπεζας, στόχο της μεγαλύτερης μάχης εξαγοράς στον κλάδο τον οικονομικών, αποτέλεσμα της πώλησης της δραστηριότητας υποθηκών στις ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,31 δισ. ευρώ (1,78 δισ. δολ.) από 1 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στο Αμστερνταμ. Η ολλανδέζικη δανείστρια προγραμμάτιζε να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου στις 26 Απριλίου.

«Η ABN Amro προχώρησε νωρίτερα στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στο φως των πρόσφατων εξελίξεων προκειμένου να είναι πλήρως διαφανής», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εστάλη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Rijkman Groenink, είπε ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να υπερβεί το στόχο του 2007 για κέρδη 2,30 ευρώ ανά μετοχή.

Στις 13 Απριλίου η Royal Bank of Scotland Group Plc ότι ενδέχεται να κάνει προσφορά για την εξαγορά της ABN Amro, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ολλανδίας με την Santander Central Hispano SA και την Fortis. Η ABN Amro, που τον περασμένο μήνα άρχισε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με Barclays Plc, είπε ότι έλαβε μία επιστολή από τις τρεις εταιρείες, που έθεταν το ερώτημα για διερευνητικές διαπραγματεύσεις.

Η Royal Bank, η Santander και η Fortis έγραψαν μία επιστολή η οποία ενδιαφέρεται να εργαστεί με την ABN Amro για την προσφορά και θέλει πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες που δόθηκαν στην Barclays.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα