China Construction Bank: Χαμηλότερα κέρδη το 2006

Εξ αιτίας των φόρων
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2007 09:34

ΜΕΙΩΣΗ 1,7%, σημείωσαν το 2006 τα κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας, China Construction Bank Corp., καθώς οι προβλέψεις αυξήθηκαν και η λήξη της απαλλαγής φόρων επέδρασαν στα κέρδη από τον δανεισμό, στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο.

Τα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης υποχώρησαν στα 46,3 δισ. γιουάν (6 δισ. δολ.) ή 0,21 γιουάν ανά μετοχή, από 47,1 δισ. γιουάν ή 0,24 γιουάν ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στο Πεκίνο. Τα προ φόρων κέρδη, εξαιρουμένης της επίδρασης απαλλαγής των φόρων, αυξήθηκαν 19%, φθάνοντας στα 65,7 δισ. γιουάν.

Η ανάπτυξη της Construction Bank, που ηγείται από τον πρόεδρο Guo Shuqing, επιταχύνεται καθώς πέρυσι αυξήθηκε κατά 17% ο δανεισμός, μετά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον της δεκαετίας.

Οι κινεζικές τράπεζες διεύρυναν πέρυσι το δανεισμό στα 3,18 τρισ. γιουάν υπερβαίνοντας τον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, περισσότερο από 1/4. Η Industrial & Commercial Bank of China Ltd., η μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας εμφάνισε 31% υψηλότερα κέρδη, καθώς τα συνολικά δάνεια αυξήθηκαν 10%.

Οι μετοχές της Construction Bank έχουν σημειώσει άνοδο 87% από τη δημόσια εγγραφή της, φθάνοντας στα 4,64 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει τα 133 δισ. δολ. ΗΠΑ, υπερβαίνοντας την αντίστοιχη της UBS AG. Η αξία του μεριδίου 8,5% της Bank of America Corp., για το οποίο κατέβαλε 2,5 δισ. δολ. ΗΠΑ, πριν από την πώληση μετοχών, έχει σημειώσει τετραπλάσια άνοδο.

Η Κίνα έχει τις πιο ακριβές τραπεζικές μετοχές στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας, οι οποίες διαπραγματεύονται 2,7 φορές της εκτιμώμενης αξίας τους το 2007, από 2,3 φορές των τραπεζών στην Ινδία και 1,6 φορές των τραπεζών στην Κορέα, σύμφωνα με την έκθεση της Macquarie Research στις 12 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα